Hozzávalók: 25 dkg porcukor, 10 dkg. háztartási keksz, 7 dkg. búzadara, 6 dkg. margarin, 3 evőkanál tej, 2 teáskanál mandulaaroma,a bemártáshoz kakaópor.
😊
Elkészítése: A búzadarát a megforrósított tejjel leforráztam és hagytam kihűlni. A kekszet közben megdaráltam. A margarint elkevertem a porcukorral, beledolgoztam a darált kekszet, a mandulaaromát és a búzadarát. Egynapi pihentetés után még egyszer átgyúrtam , és nedves kézzel apró gombócokat formáltam belőle. Kakaóporban megforgattam, kis papír formákba raktam ./ Most pár darabot színes cukorba és csokoládéreszelékbe is forgattam.Utólag gondoltam hogy még kókuszreszelékbe is lehetett volna?/😋
Jó étvágyat!
12 megjegyzés:
Finom,mutatós csemege.
Ó, de gusztán tálaltad Éva! Nagyon finom recept. :)
Ezt mentettem, ki fogom próbálni! :) Igazából már most neki is ugrottam volna, de nincs itthon mandulaaroma! :(
Micsoda finomság! Én is megkostolnám!
Nagyon jól néz ki, imádom a marcipánt, de ez így biztos olcsóbb, és tök jó, ha marcipán íze van. :D
Aleda:Köszi!
Petra:Köszi!
Mesi: Próbáld ki mert nagyon finom!
Juci: Nagyon szívesen megkínállak!
Flóra: Próbáld ki, nagyon finom az íze!
Kérlek nézz be hozzám, díjat szeretnék továbbadni :)
Maria: köszönöm hogy gondoltál rám !
De jól néznek ki! Gyűjtöm az ilyen recepteket ünnepekre meg karácsonyra gasztro ajándéknak.
De jó, nagyon mutatósak lettek.:)
Nagyon guszták
marisz57: Örülök hogy tetszik!
Kati, Bianka: Köszönöm !
Megjegyzés küldése