2011. július 31., vasárnap

Hamis marcipán/ sütés nélküli édesség/

                                                                                                                                                           
 Hozzávalók: 25 dkg porcukor, 10 dkg. háztartási keksz, 7 dkg. búzadara, 6 dkg. margarin, 3 evőkanál tej, 2 teáskanál mandulaaroma,a bemártáshoz kakaópor.
Elkészítése: A búzadarát a megforrósított tejjel leforráztam és hagytam kihűlni. A kekszet közben megdaráltam. A margarint elkevertem a porcukorral, beledolgoztam a darált kekszet, a mandulaaromát és a búzadarát. Egynapi pihentetés után még egyszer átgyúrtam , és nedves kézzel apró gombócokat formáltam belőle. Kakaóporban megforgattam, mignonpapírba pakoltam./ Most pár darabot színescukorba és csokoládéreszelékbe is  forgattam.Utólag gondoltam hogy még kókuszreszelékbe is lehetett volna?/
Nagyon finom lett!                                                                  

12 megjegyzés:

Aleda írta...

Finom,mutatós csemege.

Petra írta...

Ó, de gusztán tálaltad Éva! Nagyon finom recept. :)

Mesi írta...

Ezt mentettem, ki fogom próbálni! :) Igazából már most neki is ugrottam volna, de nincs itthon mandulaaroma! :(

Juci írta...

Micsoda finomság! Én is megkostolnám!

Flóra írta...

Nagyon jól néz ki, imádom a marcipánt, de ez így biztos olcsóbb, és tök jó, ha marcipán íze van. :D

Éva írta...

Aleda:Köszi!
Petra:Köszi!
Mesi: Próbáld ki mert nagyon finom!
Juci: Nagyon szívesen megkínállak!
Flóra: Próbáld ki, nagyon finom az íze!

Maria írta...

Kérlek nézz be hozzám, díjat szeretnék továbbadni :)

Éva írta...

Maria: köszönöm hogy gondoltál rám !

marisz57 írta...

De jól néznek ki! Gyűjtöm az ilyen recepteket ünnepekre meg karácsonyra gasztro ajándéknak.

Kati írta...

De jó, nagyon mutatósak lettek.:)

Bianka írta...

Nagyon guszták

Éva írta...

marisz57: Örülök hogy tetszik!
Kati, Bianka: Köszönöm !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...