2011. július 8., péntek

Öhöm, slambuc

 Hozzávalók: 10 dkg.füstőlt szalonna, 1 nagy fej vöröshagyma,1 cikk fokhagyma,1 db paprika,1 db. paradicsom, 1 kg krumpli, 1 maroknyi lebbencstészta, fűszerek: őröltbors, pirospaprika, csipőspaprika, só.
Elkészítése: A szalonnát  felkockázzuk és az edénybe téve hagyjuk hogy süljön majd a vöröshagymát szintén kockára vágva beletesszük a szalonnához és teszünk még egy cikk fokhagmát is. Kicsit hagyjuk dinsztelődni, majd a feldarabolt zöldséget paprikát paradicsomot hozzá tesszük hogy együtt süljön. Ezután megszórjuk pirospaprikával és borssal hintünk rá sót és  vizet  öntünk rá hogy jól elfedje. Mikor már kicsit puha a krumpli  beleszórjuk a lebbencstésztát, elkavarjuk óvatosan kicsit fő együtt, majd levesszük a tűzről lefedjük az edényt és hagyjuk hogy felszívja a tészta a krumplin lévő vizet és közben jól megpuhul.
/ A lebbencstésztát én gyúrtam tegnap, a kovászos uborka nagyon finom lett amit hétfőn tettem ki "napozni"!/                                                                             

3 megjegyzés:

judit60 írta...

25 évvel ezelőtt ettem slambucot Budaörsön.Tudom hogy akkor nagyon ízlett,és elhatároztam hogy elkészítem én is. Azóta se került rá sor, de hátha most összejön, mert kedvet adtál hozzá.

Márti írta...

Ezer éve nem ettem!!

Éva írta...

judit60: Éppen itt van az ideje, jó kovászos uborkával tudod milyen finom volt?
Márti: Mi akadálya van?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...