2011. augusztus 4., csütörtök

Burgonyafánk/húspótló

 

Hozzávalók: 30 dkg. héjában főtt burgonya, 3 tojás, 5 dkg. finomliszt, 1 csokor petrezselyem, 1 teáskanál só, 1 mokkáskanál örölt szerecsendió, 1 mokkáskanál sütőpor, a sütéshez olaj.
Elkészítése: a tojásokat szétválasztom. A még  forró főtt burgonyát meghámozom és összetöröm, majd hozzáadom az előzőleg sóval és szerecsendióval kikevert tojássárgáját, a megmosott és finomra vágott petrezselymet, a lisztet és a sütőport.Végül beledolgozom a kemény habbá vert tojásfehérjét.
A masszából olajba mártott evőkanállal kis fánkokat szaggatok a forró olajba, és mindkét oldalát pirosra sütöm. A felesleges olajat lecsöpögtetem és tálalásig melegen tartom.
Nagyon finom volt a mai tarkababból készűlt levesünk mellé!


                                                                             

16 megjegyzés:

Ami írta...

Ahh... finom lehet! Eszembe jutott nagyikám... :)

trollanyu írta...

Nagyon guszta:) szoktam én is készíteni. Nagyon finom szaftos húsok mellé köretnek is.

Okki írta...

Finom :)

Kati írta...

El is hiszem, hogy finom volt, minden finom amit beletettél.

Aleda írta...

Egészségetekre legyen!Ilyen változatot még nem hallottam,biztos finom.

Petra írta...

A burgonyafánk az egyik gyerekkori nagy kedvencem. :))))
Felvert tojásfehérjével készítve nagyon finom könnyű lehet. :)))

Anazar írta...

Egész különleges így szerecsendióval.

Csilla írta...

Naa, nem ér! Most ebédeltem, de ebből most még tudnék enni... Szeretem! :)

Juci írta...

Ez az én porcióm?
Mind meg tudnám enni.
Farkas éhes vagyok!

Éva írta...

Ami: Akkor biztos kedves emléked van ezzel kapcsolatban!
trollanyu: Köszi! Biztos finom köretnek is!
Okki, Kati! Köszi!
Aleda: Köszönjük!
Petra: Valóban nagyon könnyű, puha!
Anazar: annyira nem szoktam használni, de a receptbe volt írva, nem érezni semmi különleges ízt!
Csilla: ahogy látom Juci is kér egy kicsit osszátok el testvériesen!
Juci: Na jó még teszek ide egy párat és akkor jut mindenkinek jó?:-))

Mónika írta...

Ez nagyon finom lehet!

Hobbychef írta...

Isteni!

Éva írta...

Mónika, Hobbychef: Köszönöm!

Vicuska írta...

Először azt hittem, az általam is készített és szeretett élesztős burgonyafánk, ami finom édesen és sósan, szószos húsok, gomba mellé és lekvárral... de ez valami más, viszem kipróbálni :)

Éva írta...

Vicuska: Érdemes kipróbálni mert nagyon finom!

mellissina2 írta...

Éva,vittem ezt a receptet is,irtó jókat találok Nálad!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...