Hozzávalók: 30 dkg. héjában főtt burgonya, 3 tojás, 5 dkg. finomliszt, 1 csokor petrezselyem, 1 teáskanál só, 1 mokkáskanál őrölt szerecsendió, 1 mokkáskanál sütőpor, a sütéshez olaj.
🌸
Elkészítése: a tojásokat szétválasztom. A még forró főtt burgonyát meghámozom és összetöröm, majd hozzáadom az előzőleg sóval és szerecsendióval kikevert tojássárgáját, a megmosott és finomra vágott petrezselymet, a lisztet és a sütőport. Végül beledolgozom a kemény habbá vert tojásfehérjét.
A masszából olajba mártott evőkanállal kis fánkokat szaggatok a forró olajba, és mindkét oldalát pirosra sütöm. A felesleges olajat lecsöpögtettem és tálalásig melegen tartom.
Jó étvágyat kívánok !
16 megjegyzés:
Ahh... finom lehet! Eszembe jutott nagyikám... :)
Nagyon guszta:) szoktam én is készíteni. Nagyon finom szaftos húsok mellé köretnek is.
Finom :)
El is hiszem, hogy finom volt, minden finom amit beletettél.
Egészségetekre legyen!Ilyen változatot még nem hallottam,biztos finom.
A burgonyafánk az egyik gyerekkori nagy kedvencem. :))))
Felvert tojásfehérjével készítve nagyon finom könnyű lehet. :)))
Egész különleges így szerecsendióval.
Naa, nem ér! Most ebédeltem, de ebből most még tudnék enni... Szeretem! :)
Ez az én porcióm?
Mind meg tudnám enni.
Farkas éhes vagyok!
Ami: Akkor biztos kedves emléked van ezzel kapcsolatban!
trollanyu: Köszi! Biztos finom köretnek is!
Okki, Kati! Köszi!
Aleda: Köszönjük!
Petra: Valóban nagyon könnyű, puha!
Anazar: annyira nem szoktam használni, de a receptbe volt írva, nem érezni semmi különleges ízt!
Csilla: ahogy látom Juci is kér egy kicsit osszátok el testvériesen!
Juci: Na jó még teszek ide egy párat és akkor jut mindenkinek jó?:-))
Ez nagyon finom lehet!
Isteni!
Mónika, Hobbychef: Köszönöm!
Először azt hittem, az általam is készített és szeretett élesztős burgonyafánk, ami finom édesen és sósan, szószos húsok, gomba mellé és lekvárral... de ez valami más, viszem kipróbálni :)
Vicuska: Érdemes kipróbálni mert nagyon finom!
Éva,vittem ezt a receptet is,irtó jókat találok Nálad!!!
Megjegyzés küldése