2011. szeptember 3., szombat

Barackos karika


Hozzávalók a  tésztához: 50 dkg finomliszt, 4 dkg. élesztő, 5 dkg. cukor, 2,5 dl tej, 7,5 dkg. margarin, só, 1 tojás,  citromhéj. és a töltelékhez:  1 csomag vaníliás pudingpor, cukor, tej, felezett őszibarack( lehet befőtt is)
Elkészítése: Az élesztőt felfuttatjuk, és a többi hozzávalóval összedolgozzuk. Kb. fél órát kelesztjük. Kinyújtjuk, felcsavarjuk, majd 1,5 cm-es darabokra vágjuk. Kikent tepsibe helyezzük, megkenjük olvasztott margarinnal, evőkanállal a közepébe mélyedést nyomunk, ebbe pudingot, majd arra 1-1 fél barackot teszünk. Előmelegített sütőben megsütjük. Porcukorral meghintve tálaljuk.
( Helyi újságból  jegyeztem  ki ezt a receptet . Próbaképpen ma  megsütöttem ,ahogy szoktam csak fél adaggal  nagyon finom lett! Befőttet használtam , amit lejegyeztem az  egész adag sütemény.)
                                                                               

16 megjegyzés:

trollanyu írta...

Istenien néz ki:) Nagyon finom lehet ez a süti, felkerült a listámra:)

Szabina írta...

Huu de nagyon guszták! Elfogadnék egyet-kettőt... :)) Én is barackos sütit készítek hétvégére a családnak. :)

Flóra írta...

Nagyon guszta lett!

Tiffanylda írta...

Jól néz ki és biztos finom is! Én is sokszor használom az olcsóbbik barack konzervet, mindig van itthon belőle! Ki fogom próbálni, köszi!

Vicuska írta...

A barackok olyanok a sütemény közepén, mint egy-egy mosolygós napocska :) Tetszik!!! Biztos megbántad, hogy nem a teljes adagba fogtál...

Éva írta...

Trollanyu:Köszi! Valóban nagyon finom.
Szabina: Köszi! Szívesen megkínállak gyere!
Flóra: Köszi!
Tiffanylda: Köszi,nagyon finom!Nagyon finom lett a konzervvel, volt még fél doboz itthon így felhasználtam.
Vicuska: Köszi! Úgy vagyok ezzel, hogy ha először sütöm meg akármelyik süteményt mindíg biztonságot ad az hogy ha netalán nem sikerűl akkor sem pocsékoltam sokat. Kettőnknek pedig elég is ez a mennyiség,majd ha a gyerekek itthon lesznek megsütöm az egész adagból ha kérik !

Okki írta...

Nagyon guszta!
Van barack kompótom, úgy hogy kifogom próbálni :)

Vicuska írta...

megfontolt vagy :) amúgy vajon fagyasztható károsodás nélkül?

Éva írta...

Okki: Köszi!Szerintem biztos finom azzal is!
Vicuska: Tudod hogy nekem is ez volt eszembe? Mostanában ha többet sütöttem fagyasztóba tettem és semmi baja nem lett, és pont erre gondoltam hogy milyen lenne fagyasztóba tenni? Nem ebből az adagból majd máskor,de szerintem nem lenne semmi baja!

Gerdi írta...

Őszibarack... engem ezzel mindig le lehet venni a lábamról. Nagyon fincsi süti lehet!

Csilla írta...

Hú, ez tényleg nagyon finom lehet. :)
Én is mentettem, de már akkora a listám... :)))

Katalin írta...

csodás receptek!


kedves egészségedre a századik követődet:))))))))))

Petra írta...

Nagyon guszta. :)))

Kati írta...

szépek lettek, barackkal én is nagyon szeretném.

Éva írta...

Gerdi, Csilla: Köszi
Katalin: Köszönöm!
Petra: Köszi!
Kati: Köszi!

Éva írta...

Gerdi, Csilla: Köszi
Katalin: Köszönöm!
Petra: Köszi!
Kati: Köszi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...