Hozzávalók a tésztához: 50 dkg finomliszt, 4 dkg. élesztő, 5 dkg. cukor, 2,5 dl tej, 7,5 dkg. margarin, só, 1 tojás, citromhéj. és a töltelékhez: 1 csomag vaníliás pudingpor, cukor, tej, felezett őszibarack( lehet befőtt is)
Elkészítése: Az élesztőt felfuttatjuk, és a többi hozzávalóval összedolgozzuk. Kb. fél órát kelesztjük. Kinyújtjuk, felcsavarjuk, majd 1,5 cm-es darabokra vágjuk. Kikent tepsibe helyezzük, megkenjük olvasztott margarinnal, evőkanállal a közepébe mélyedést nyomunk, ebbe pudingot, majd arra 1-1 fél barackot teszünk. Előmelegített sütőben megsütjük. Porcukorral meghintve tálaljuk.
( Helyi újságból jegyeztem ki ezt a receptet . Próbaképpen ma megsütöttem ,ahogy szoktam csak fél adaggal nagyon finom lett! Befőttet használtam , amit lejegyeztem az egész adag sütemény.)
( Helyi újságból jegyeztem ki ezt a receptet . Próbaképpen ma megsütöttem ,ahogy szoktam csak fél adaggal nagyon finom lett! Befőttet használtam , amit lejegyeztem az egész adag sütemény.)
16 megjegyzés:
Istenien néz ki:) Nagyon finom lehet ez a süti, felkerült a listámra:)
Huu de nagyon guszták! Elfogadnék egyet-kettőt... :)) Én is barackos sütit készítek hétvégére a családnak. :)
Nagyon guszta lett!
Jól néz ki és biztos finom is! Én is sokszor használom az olcsóbbik barack konzervet, mindig van itthon belőle! Ki fogom próbálni, köszi!
A barackok olyanok a sütemény közepén, mint egy-egy mosolygós napocska :) Tetszik!!! Biztos megbántad, hogy nem a teljes adagba fogtál...
Trollanyu:Köszi! Valóban nagyon finom.
Szabina: Köszi! Szívesen megkínállak gyere!
Flóra: Köszi!
Tiffanylda: Köszi,nagyon finom!Nagyon finom lett a konzervvel, volt még fél doboz itthon így felhasználtam.
Vicuska: Köszi! Úgy vagyok ezzel, hogy ha először sütöm meg akármelyik süteményt mindíg biztonságot ad az hogy ha netalán nem sikerűl akkor sem pocsékoltam sokat. Kettőnknek pedig elég is ez a mennyiség,majd ha a gyerekek itthon lesznek megsütöm az egész adagból ha kérik !
Nagyon guszta!
Van barack kompótom, úgy hogy kifogom próbálni :)
megfontolt vagy :) amúgy vajon fagyasztható károsodás nélkül?
Okki: Köszi!Szerintem biztos finom azzal is!
Vicuska: Tudod hogy nekem is ez volt eszembe? Mostanában ha többet sütöttem fagyasztóba tettem és semmi baja nem lett, és pont erre gondoltam hogy milyen lenne fagyasztóba tenni? Nem ebből az adagból majd máskor,de szerintem nem lenne semmi baja!
Őszibarack... engem ezzel mindig le lehet venni a lábamról. Nagyon fincsi süti lehet!
Hú, ez tényleg nagyon finom lehet. :)
Én is mentettem, de már akkora a listám... :)))
csodás receptek!
kedves egészségedre a századik követődet:))))))))))
Nagyon guszta. :)))
szépek lettek, barackkal én is nagyon szeretném.
Gerdi, Csilla: Köszi
Katalin: Köszönöm!
Petra: Köszi!
Kati: Köszi!
Gerdi, Csilla: Köszi
Katalin: Köszönöm!
Petra: Köszi!
Kati: Köszi!
Megjegyzés küldése