2011. szeptember 2., péntek

Zsúrkenyér

 Hozzávalók:  1/2 kg liszt, 2 dkg. élesztő, 2 dkg. vaj , 2 dl tej, só.
Elkészítése: összedolgozom a lisztet a tejben megfuttatott élesztővel, megsózom, és bedagasztom a  langyos tejjel. Végül beledolgozom az olvasztott vajat  is.  Elég kemény kelt tészta lesz, amit langyos helyen duplájára kelesztek. Végül 5-6 cm átmérőjű rudakat sodrok belőle, és  sütőlemezre fektetve, még 1/2 óráig kelesztek. Előmelegített sütőben  220 fokon 25'  sütöttem. Csak hidegen szeletelem. 2 db rúd lett !
                                                                                

6 megjegyzés:

Mrita írta...

Nagyon guszta lett, kérek egy szeletkét. Szép az új külsőd.

Éva írta...

Mrita: Köszönöm a dícsérő szavakat! Mrita várjál egy kicsit kihűl a kenyér és akkor szelem meg jó?:)

trollanyu írta...

Nagyon ügyes vagy, klasz kenyeret sütöttél:) Tényleg, ezért volt ilyen furcsa nekem a blogod:) Jó lett, tetszik, olyan finom, visszafogott, de nőies.

Márti írta...

Nagyon tetszik, hogy nincs sok macera vele!

Petra írta...

Szép lett a kenyered. :)))

Éva írta...

trollanyu, Márti, Petra: Köszönöm!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...