2011. október 22., szombat

Fahéjas tekercs

Több blogon is láttam már ezt a fajta süteményt . Most a héten Barbinál láttam, kakaósat  sütött akkor határoztam el hogy ezt a fajta  tésztát kipróbálom csak fahéjjal mert úgy jobban szeretjük! Nagyon finom lett, jobb mint kelt tésztából.
 Hozzávalók: 25 dkg. túró, 25 dkg. liszt, 50 ml tej, 5 evőkanál olaj, 10 dkg. porcukor, csipet só, 1/2 cs. sütőpor.  A tészta kenéséhez olaj, 4 evőkanál porcukor, 2  csapott evőkanál fahéj.
Elkészítése: A  túrót  a cukorral   dolgoztam össze , majd hozzá tettem a többi hozzávaló és alaposan  összegyúrtam. Kinyújtottam  majd olajjal megkentem a tésztát és a porcukorral elkevert fahéjat rászórtam. Ezután feltekertem mint a bejglit  és  2 cm. vastagságú darabokra felvagtaltam. Előmelegített sütőben  én 200 fokon 20' sütöttem. Mielőtt lezártam volna a sütőt kb.5' előtte  kivettem a tésztát és meleg cukrostejjel megkentem  visszatettem majd lezártam a sütőt.                                                                      

5 megjegyzés:

trollanyu írta...

Nagyon szépek lettek:) Nálunk mindig fele kakaós, fele fahéjas készül, hogy mindenkinek a kedvére való legyen:)

Éva írta...

trollanyu: Köszi! A férjuram annyira ebben nem válogat így megette a fahéjasat is!

Barbi írta...

Kedves Éva, Te vagy a harmadik akinél látom a sütit és örülök, hogy fahéjasan elkészítetted! Az mégnagyobb öröm, hogy ízlett is, holnap tervezem én is újra, de diósan. Köszönöm, hogy felraktad! :)

Éva írta...

Barbi: Észrevettem én is hogy sokszorozva van a mai napon, de mindenki másképp csinálja! Diósan is biztosan nagyon finom lesz!

Panna írta...

Na én meg pont kakaósra vágyok, de már nagyon :))

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...