2011. november 2., szerda

Kekszes őzgerinc/sütés nélkül

  Hozzávalók: 50 dkg  háztartási keksz , 2 dl víz, 25 dkg porcukor, 5 dkg keserű kakaópor, 25 dkg. margarin, 0,3-0,5 dl rum/ vagy rumaroma  ennek arányában/
Elkészítése:  A háztartási keksz felét ledarálom, másik felét kisebb darabokra töröm. A vizet egy lábasba öntöm, a porcukrot, a kakaót és a margarint hozzáadom, kevergetve 5-6 percig főzöm. A tűzről lehúzom, a rummal ízesítem, a kétféle kekszet belekeverem.
 Egy őzgerincformát folpackkal kibélelek,a kekszes masszát elsimítom benne. Amikor kihűlt, 2-3 órára beteszem a hűtőszekrénybe, hogy megdermedjen.
Tálaláskor vágódeszkára borítom a folpackot lehúzom róla, és a keksztekercset kisujjnyi vastagon fölszeletelem.
 A kekszes masszát reszelt citrom vagy narancshéjjal, mazsolával, durvára vágott mogyoróval vagy mandulával  esetleg kókuszreszelékkel is ízesíthetjük. ( Most darabolt diót, mazsolát  tettem bele)
                                                                          *
* Másik alkalommal: a masszába aszalt sárgabarackot, mazsolát és reszelt citromhéjat tettem! Külsőleg kókuszreszelékkel szórtam be!
                                                                         
                                                                       

14 megjegyzés:

Aleda írta...

Kérnék egy szelettel,hisz nagyon szeretem dióval,itthon meg nem tudom azzal készíteni,hisz a lánykám akkor nem hajlandó megenni.:)

Mrita írta...

Én is kérnék egy szelettel, olyan guszta. Viszem a receptet és köszönöm.

Gerdi írta...

Nahát, teljesen megegyezik Anyukám régi receptjével! Nagyon szerettük. Én mindig másképp készítem, de legközelebb nosztalgiázok egy kicsit:-)

trollanyu írta...

Nagyon guszta lett ez is:) Enni ettem már ilyet, de még sosem készítettem, de mostmár van receptem, köszi:)

Éva írta...

Aleda: Csak most, csak Neked küldök!
Mrita: Neked azért küldök mert már megint új fotód van alig ismertelek meg!
Gerdi: Csináld meg és nosztalgiázzál egy kicsikét!
trollanyu: Köszi!

Csiperke írta...

Gyerekkoromban ettem utoljára ilyet, pedig nagyon szeretem!

Éva írta...

Csiperke: Épp itt az ideje hogy nosztalgiázzál egy kicsikét!

Tiffanylda írta...

Gyakran készítek én is ilyesmit, de csak daráltból, mert golyók lesznek és nem kell állnia!...Pontosabban, nem marad rá idő! Elég, ha induláskor felhívnak, addig elkészül!:)

írta...

:))), sütés nélküli recept köszi- köszi vittem is a receptet...puszi érte:))

Éva írta...

Tiffanylda: Szoktam olyat is csinálni, az is finom!
Ré: Örülök hogy találtál olyat aminek hasznát veszed!

Bianka írta...

Imádom

Bors and Pepper írta...

Ha még van belöle, kérnék egy szelettel én is :)

Éva írta...

Bianka: Köszi!
Bors and Pepper: Sajnos már elfogyott! Legközelebb gondolok rád!

tücsi írta...

Kedves Éva! Igaz, még csak most olvasom először a blogodat, és még nem ismerjük egymást, de nagyon tetszik a blogod. A nagyobbik unokám nem szereti a diós sütiket, de a többi családtag imádja:)) De ha golyókat készítek, azt megeszi. Nagyon guszta a roládod:))

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...