2011. november 18., péntek

Pirított dió

Köszöntöm  blogom két  új olvasóját  Mariát és matildot olah!

                                                                                 
Ez most egy nassolni való édesség! Ma vettem diót  az ünnepekre / hogy milyen drága!/, egy kicsit  elvettem belőle!
                                                                                                                                                                
Hozzávalók:   megpucolt dió, cukor, kevés margarin, szezámmag.
Elkészítése: a diót kevés vízben  feltettem egy egész kevés ideig főni, majd leszűrtem, kristálycukorban megforgattam és hagytam 1-2 óráig  száradni. Ezután  egy edénybe kevés margarint melegítettem és bele  öntöttem  a  cukros diót kavargattam mikor már karamellizálódott levettem a tűzhelyről és kevés szezámmagot szórtam  rá  megforgattam az egészet és egy alufóliára borítottam. Óvatosan szétszedtem a diót és   hagytam hűlni! 
                                        Jó étvágyat!                                      

5 megjegyzés:

Kati írta...

Ez finom lehet, ilyet se ettem eddig, jól hangzik:)

Panna írta...

jaj, a mama csinált mindig ilyen finomságot télen. Milyen jó is volt az...

Éva írta...

Kati: Próbáld ki nagyon finom és még egészséges is azt mondják hogy az égetett cukor a torokra jó a dió meg a csontozatra!
Panna: Most akkor csináljál Te is !

Névtelen írta...

Ezt ki fogom próbálni nagyon jó ötlet!

Éva írta...

Patricia: Biztos hogy fog ízleni!