2011. november 27., vasárnap

Sertéshús fehérbabbal/ cseréptálban készítve/

Gyöngyi blogján találtam  egy számomra nagyon  tetszetős receptet , mivel nem teljesen úgy  és olyan hozzávalókból készítettem  ezért adtam  más nevet a receptemnek!
                                                                                                                                                             
Hozzávalók:1/2 kg. sertéslapocka, 20 dkg. fehérbab, 1 paradicsom, 15 dkg. füstőlt szalonna,  1 szál sárgarépa, 1 fej vöröshagyma, 2 cikk fokhagyma, petrezselyem, majoranna, babérlevél, őröltbors, pirospaprika, 2 dl leveslé/ 1 db fűstöltleveskocka /, só, csipőspaprika.
Elkészítése:  A babot előző este beáztattam. A cserépedényt  használat előtt beáztattam 1/2 órára.
Az edény aljába tettem a felszeletelt szalonnát, a babot  és erre pakoltam rá a paradicsomot és a felkarikázott sárgarépát  majd a kissé sózott borsozott  felkockázott húst tettem. Az egésznek a tetejére pakoltam a fűszereket  amire ráöntöttem a 2 dl vízben feloldott leveskockát. Lefedtem és betettem a sütőbe  majd  bekapcsoltam  a sütőt  folyamatosan 200 fokon   2 1/2 óráig  sütöttem.
Egyszerűbb  hozzávalókból készítettem , de nagyon finom volt !Köszönöm Göngyi !

12 megjegyzés:

María írta...

Finom lehetett!! Jó tartalmas egytálétel!!

Mónika írta...

Ez jó ütős kaja!

Bors and Pepper írta...

Ejha, micsoda változás! Nagyon tetszik a blogod új ruhája! És a babos hús is jól néz ki!

trollanyu írta...

Ez nagyon csodás étel lehet, mert nagyon guszta lett:) Sajnos az én cseréptálam Magyarországon maradt, itt meg még nem láttam. Pedig sokat használtam és szerettem. Boldog Adventet nektek:)

Éva írta...

Maria: Köszi, valóban jó tartalmas volt!
Mónika: Finom volt!
Bors and Pepper:Köszi !
trollanyu: Köszi! Viszont kívánom nektek is !

Juci írta...

Látom új ruhája van a blogodnak.
Nagyon tetszik!
Ez a babos étel a férjem kedvence.
Gyakran készítem, de azzal a különbséggel hogy nem teszem a sütőbe.

Gerdi írta...

Nagyon finom lehet! Én nemrég szereztem be egy cserépedényt, de nem merek főzni benne. Ez olyan korondi, mázas edény, nem tudom, hogy viselkedne tűzön, pedig állítólag arra való...

Éva írta...

Juci: Köszi!Eddig még így nem készítettem , de nagyon finom biztosan edényben tűzhelyen is pont ilyen az íze!
Gerdi: Köszi finom valóban! Ezeket a cserépedényeket azt mondják hogy csak sütőben szabad, nyílt lángra nem szabad tenni. Használati utasítást nem adtak hozzá?

Márti írta...

Előszeretettel használom én is a cserépedényt. Nekem is Korondi zománcosom van, és gáztűzhelyen használom, igaz, van egy vas karikám és általában, lassú tűzön főzök benne...még megvan!

Éva írta...

Márti: A zománcos edényt nem ismerem ez ami nekem van cserépből van és a használati utasítására az volt írva , hogy csak sütőben lehet!

tücsi írta...

Ez egy látványos és nagyon jól hangzó recept. Ritkán készítek babos ételt mostanában, de ezt megkívántam, olyan gusztán néz ki:))

Éva írta...

tücsi: Köszönöm!Nagyon finom tarka babbal is csinálhatod azzal is finom!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...