2011. november 15., kedd

Zöldbabfőzelék fasírttal

 Hozzávalók a főzelékhez: zöldbab/fagyasztott v.üveges/ 1 fej vöröshagyma, tejföl, só, pirospaprika, őrölt bors kevés olaj 1 evőkanál liszt.
Fasírt hozzávalói: darált hús, vöröshagyma, fokhagyma, száraz zsömle, tojás, őrölt bors, só,pirospaprika.
Elkészítése: a főzelék elkészítéséhez  a vöröshagymát apró kockákra vágom kevés  olajat megforrósítok amin a vöröshagymát kissé megfuttatom, majd pirospaprikát borsot szórok rá . Ezután bele teszem a zöldbabot felöntöm annyi vízzel hogy jól ellepje sót teszek bele és puhára főzöm. Ezután a tejfölt elkeverem 1 evőkanál liszttel  amit  hozzá öntök  és készre főzöm.
A fasírthoz beáztatom a zsömlét . Kevés zsírban megpirítom az apróra vágott vöröshagymát. A beáztatott zsömlét kifacsarom  hozzá teszem a darált húshoz amihez hozzá teszem a vöröshagymát, 1 cikk fokhagymát lereszelve, pirospaprikát , sót, őrölt borsot és 1 db tojást. Az egészet jól összegyúrom kis apró húspogácsákat csinálok amit prézlibe forgatok és forró zsírban megsütöm.
Jó étvágyat!

7 megjegyzés:

trollanyu írta...

Nagyon finom a zöldbab, egyik kedvencem:) A fasírt is gyakori, anélkül meg se ennék a fiúk:) Mindig a zöld színűt kedveltem jobban, ami nem is baj, mert itt nem lehet sárgát kapni. Ezt valahogy nem ismerik errefelé.

EWA gyöngyös világa! / EWA's World of Beads! írta...

Micsoda gusztusos,imádom az egyik kedvenc ételem!!

Éva írta...

trollanyu: Én meg a sárgahüvelyüt jobbat szeretem, bár az íze egyforma!
EWA gyöngyös világa! Köszi!

Bors and Pepper írta...

Én is a sárgát szeretem jobban, nekem esküszöm jobban ízlik, de lehet, hogy csak beképzelem, hogy a zöldnek picit más az íze. Nagyon megkívántam a fözeléket!!!

Éva írta...

Bors and Pepper: Lehet hogy csak bebeszéljük magunknak és egyforma az íze? Főzzél akkor a héten főzeléket!

Kati írta...

Nálam is valami hasonló volt a hétvégén, most készítettem először, de nagyon ízlett.

Panna írta...

Én nem főzök a héten főzeléket az tuti, inkább beiratkozok hozzád menzára ;)