2012. augusztus 1., szerda

Majdnem francia bagett

A tegnapi napon láttam trollanyu blogján  a francia bagettet.  Már ott is megjegyeztem hogy  nem tudom teljes mértékben azokból az alapanyagokból megcsinálni de megpróbálom  a takarékos konyhám készletéből !
                                                                             
Hozzávalók: / csak fél adagot készítettem/. 30 dkg. liszt, 1 teáskanál porélesztő, 2,5 dl langyos víz, 1 teáskanál cukor, 2,5 evőkanál olaj, 1 teáskanál só.
😊
Elkészítése: a liszt közepébe  üreget csináltam amibe kevés langyos vizet öntöttem ebbe szórtam bele a cukrot és az élesztőt. Kicsit  vártam , majd hozzá tettem a sót, olajat és a langyos vizet amivel jól bedagasztottam. Letakarva 1 órát pihentettem a tésztát.  Ezután  lisztezett deszkára borítottam ketté vettem a tészta mennyiségét hosszúkás alakúra formáltam és letakarva még hagytam 10'.  Mivel bagett sütőm nincs, így egy kisebb tepsim közepébe két papírgurigát/alufóliás gurigát/ összefogtam és  alufóliába tekertem . A tepsibe tettem sütőpapírt majd ezt a gurigát középre  és a két bagett tésztát  így tettem  bele  bevagdostam kicsit, még a tepsiben is hagytam 15' letakarva . Közben a sütőt előmelegítettem . A tésztát langyos vizes ecsettel átsimítottam és a sütőbe tettem 200 fokon 40' sütöttem. A tepsi alá egy másik edénybe kevés vizet öntöttem. Mikor kivettem a sütőből  vízzel megint lespricceltem.😋
Jó étvágyat!

6 megjegyzés:

trollanyu írta...

Örülök, hogy kipróbáltad:)Nagyon szép lett szerintem- De nem írtad, hogy ízlett-e.

Éva írta...

trollanyu: Nagyon finom lett a héja ropogós a belseje puha! Köszi !

Katucikonyha, írta...

Trollanyunál én is kinéztem, nagyon guszta lett a tiéd is!

Panna írta...

De rég sütöttem bagettet, pedig apukámat a nyáron gyakran kényeztettem vele, mert nagyon szereti :))

Éva írta...

Katucikonyha: Köszi!
Panna: Kényeztesd megint apukádat biztosan fog örülni!

Gabriella írta...

Jól néz ki, ügyes vagy! :)