2012. január 20., péntek

Meggyes lepény /bögrés tészta/

Hozzávalók: 2 bögre liszt, 1 bögre kristálycukor,  1 bögre tej, 10-12 dkg. zsír, 2 db tojás/ fehérje felverve/ 1 csomag sütőpor, 1 csomag vaníliacukor. Magozott meggy / befőtt is lehet lecsurgatva/ ízlés szerinti mennyiségben.
Elkészítése: A hozzávalókat alaposan összekeverem a legvégén a tojásfehérjét felverve hozzá teszem óvatosan  elkeverem. Kizsírozott lisztezett tepsibe öntöm és a tetejére szórom a kimagozott meggyet. Előmelegített sütőben 200 fokon 25' sütöm.
Ezt a süteményemet a   22x32 cm   tepsimben sütöm !                                                                      

16 megjegyzés:

Tiffanylda írta...

Ez nagyon menő nálunk!:) Sokszor egy tartalmas leves után ez a desszert.

sedith írta...

Éva, megérkezett az ajándékod!!!:) Hálásan köszönök mindent, ami benne van!!! Mindennek nagyon örülök, illetve a lányaim is nagyon fognak örülni!!!!:)
Puszillak:)

Éva írta...

Tiffanylda: Ödülök hogy ismered! Nagyon finom valóban egy sűrű leves után szinte elég is!
sedith: Nem is tudod mennyire ödülök neki. Egy szavunk sem lehet a Postára ! Használd egészséggel !

Katucikonyha, írta...

Ilyet még nem kóstoltam, csak a kefíres bögrés verziót, biztosan ez is nagyon klassz!

Zsuzsanna írta...

Nagyon szépen feljött, "könnyű és finom" lehet!

judit60 írta...

Gyakori vendég nálunk is, mert nagyon finom és egyszerű elkészíteni.

Éva írta...

Katucikonyha: kefirest is ismerem azt a lányomtól hallottam először, de ez egy régebbi receptem nagyon finom !
Zsuzsanna: Üdvözöllek! Nagyon jó könnyü tésztája van és a gyümölccsel nagyon finom!

Rozsika írta...

A receptet mentem mert ezt a verziót nem ismertem.Köszönöm

trollanyu írta...

Ezt én is ismerem, csak kefírrel vagy joghurttal. Nagyon sokféleképpen variálható, mindenféle gyümölccsel, a meggyesed is nagyon guszta:)

Petra írta...

Nagyon szeretni való tésztát készítettél. Tetszik, hogy sokféle gyümölccsel is kipróbálhatom. :)

Vicuska írta...

Nagyon finom, én is szoktam meggyen kívül barackkal is sütni, csak akkor kevesebb cukrot teszek hozzá.

Panna írta...

Nyáron sütöttem én is cseresznyés- meggyes lepény, az is nagyon finom volt :) Nyámi! :)

Éva írta...

Rozsika:Szívesen !
trollanyu: Van olyan receptem is !
Köszi!
Petra: Remélem ha kipróbálod elnyeri tetszésedet, mert nagyon finom!
Vicuska:Biztosan barackkal is nagyon finom!
Panna: El is hiszem hogy finom volt!

tücsi írta...

Nagyon könnyű és laza a tésztája, hogy jó ránézni. Én is szoktam kefirest és ezt a változatot is, csak nekem kakaósan szerepel, és igen régi recept.:))

Éva írta...

tücsi: Köszi! Igen azért szeretem ezt a fajtát mert nagyon jó puha. A kis unokám is nagyon szereti bár azzal kezdi hogy a meggyet kihalássza!

Gabriella írta...

Nagy kedvencem a meggyes lepény! (nem csak nekem, hanem az egész családnak) Nagyon szép lett a tied. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...