2012. január 29., vasárnap

Sós szálak

Hozzávalók:  25 dkg. liszt, 12 dkg. margarin/ nekem most fele zsír volt/, 1 dkg. élesztő, 1 tojássárgája, 2 evőkanál tejföl, 2 evőkanál tej, só. Tetejére  1 tojássárgája , köménymag.
Elkészítése: a lisztet a zsíradékkal jól elmorzsóltam  bele tettem a többi hozzávalókat élesztőt kevés tejben  elmorzsoltam kicsit megkelesztettem úgy tettem a liszthez megsóztam /lehet kicsit többet tenni/ . Jól összedolgoztam a tésztát és fél órára hűtőbe tettem.  Pihenés után kinyújtottam  megkentem 1 tojássárgájával, megszórtam köménymaggal  és 1/2 cm. vastagra ujjnyi széles és kb. 20 cm. hosszú  csíkokra  vágtam .
Előmelegített sütőbe  220 fokon  25' sütöttem.                                                                                  

23 megjegyzés:

Lilla írta...

Nálunk elég sokszor készül hasonló, mert ha vendégek jönnek tökéletes nassolni való! Tetszik!

Vicuska írta...

Évuska, azon morfondírozok, hogy külön sütötted vagy ilyen rácsformában a rudakat? Mert ebben a formában még nem találkoztam vele és tetszik! :)

Flóra írta...

Nagyon guszta!

Mrita írta...

Nagyon guszták.

Éva írta...

Lilla: Az biztos hogy finom nassolni való! Köszi!
Vicuska: Csak így pakoltam össze! Ugye milyen cseles vagyok ?:) Köszi!
Flóra. Köszi!
Mrita: Köszönöm!

EWA gyöngyös világa! / EWA's World of Beads írta...

Ez most pont a mai napra nagyon jó kis recept,vendégeim lesznek!!:))Köszönöm!!

trollanyu írta...

Tényleg cseles vagy, mert én is azt hittem így sütötted:) Nagyon klassz:) Ezek mindig népszerűek nálunk is.

Petra írta...

Nagyon finom. El is raktározom a receptet. :)

Gerdi írta...

Nagyon jól néznek ki! A zsír jó ötlet, én sós sütikhez jobban szeretem, mint a margarint. Ropogósabb lesz.

Nagymamis írta...

Gusztusos, és gondolom finom is! Viszem a receptet!

Jutka írta...

Napok óta gondolkodom hogyan is készült a sósrúd és lám te leírtad, köszönöm! (nagyon guszta az elrendezés)

Sviro (Ildi) írta...

Épp ma volt szükségem hasonló receptre, mintha kitaláltad volna a gondolatom :)
Megsütöttem, nagyon fini lett, köszönöm!

Éva írta...

EWA gyöngyös világa !:Örülök hogy tippet tudtam adni, remélem fog ízleni vendégeidnek?
trollanyu: Köszi!
Petra: Köszi!
Gerdi: Van mikor kényszerből,mert esetleg nincs pont itthon annyi amennyire szükségem lenne.Édesanyám receptjeiben általában zsír szerepel és mégis nagyon finomak !
Nagymamis: Finom, próbáld ki!
Jutka: Látod gondolat olvasó vagyok!:)Akkor most már sütheted! Köszi!
Sviro(Ildi): Örülök hogy ízlett, egészségetekre!

Gizi írta...

Nagyon guszta nassolni való. Én mostanában csak zsírt teszek bele, úgy sokkal omlósabb lesz.:)

Viki írta...

Nagyon guszta. Nálunk is sokszor készül hasonló csak tripla mennyiségben, mert ebből soha sem lehet keveset készíteni.
Elvittem a recepted, mert nekem mindenem elveszett a gépemről.
Évikém ! a magok be vannak borítékolva, holnap útnak indulnak.

Viki írta...

Bocsi ! Semmi élesztő, vagy sütőpor nem kell bele ?

Éva írta...

Gizi: Köszi!Tapasztaltam én is hogy néha jobb a zsír.
Viki: Köszi! A magokat is köszönöm. De kell 1 dkg. élesztő ehhez a liszt mennyiséghez!

EWA gyöngyös világa! / EWA's World of Beads írta...

Én is megsütöttem ! Isteni lett!nagyon köszönöm!!

Éva írta...

EWA gyöngyös világa!: Örülök hogy ízlett! Egészségetekre!

Panna írta...

Finom sós :) A pöttyös szalvétától meg oda és vissza vagyok :)

Éva írta...

Panna:Az biztos hogy finom! Sajnos hogy már nincs sok belőlle pedig nagyon tetszik nekem is!

Gabriella írta...

Hú, de jól néznek ki ezek a sós szálak! Nagyon jól mutatnak! Most Én is elnassolnék belőle 1-2 szálacskát. :)

Éva írta...

Gabriella: Köszi! Egy kis teával jó lenne ugye?:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...