2012. január 5., csütörtök

Sütőben héjában sült krumpli

 Hozzávalók: krumpli,  + margarin, vagy sült szalonna, vöröshagyma, vagy más zöldség.
Elkészítése:  A krumplit úgy válogatom ki hogy egyforma legyen  megmosom  kicsit papírtörlővel felitatom a vizet  és a sütőbe pakolom./ nem tepsibe/ 200 fokon  sütöm kb. 30'.(Egyszer közben a krumplikat megfordítom ). Kiszedem egy tálba amit konyharuhával kicsit letakarva hagyom. Ezután a krumpli héját lepucolom és  még melegen vagy sült szalonnát  és annak zsírját, vagy margarint  teszek rá kicsit megsózom . Vöröshagymát  felszeletelek, most volt itthon kevés paprika  is ezzel ettük.
 Nagyon finom vacsorának egy pohár teával!  Ha esetleg megmarad másnapra  belőle, nagyon finom felkockázni és olajban átsütni!                                                                        

16 megjegyzés:

RaMary írta...

Hú! Köszi, hogy eszembe juttattad! Imádom, én kacsazsírral is nagyon szeretem! Megyek a konyhába...:)))

María írta...

Imádjuk az ilyen egyszerű fogásokat. Én vacsira hajában főtt krumplit főztem, meg kemény tojást :).

Mesi írta...

Ez a legkedvesebb téli reggelink!!! Tepertővel, kolbásszal, hagymával vagy savanyú káposztával :) Hmmm....

Chef Viki írta...

Gyerekkorom íze, azóta is imádom! Nagypapám apró szemű krumplikat sütött, mint egy dió, és sütés-pucolás után kolbászzsírban forgatta át!

Jaj, imádom!

Aleda írta...

Mis is szoktunk ilyen sütőbensültkrumplis estéket csinálni és nagyon szeretjük:) mellé römizünk egyet:)
Szép az új ruhád:)

Vicuska írta...

Lám, az egyszerű étel milyen népszerű, főleg az ünnepek telítettsége után. Mi vajjal szeretjük, és megsózva.

Katucikonyha, írta...

Én is beállnék a sorba, a mai vacsi ez lett! :-)

Petra írta...

Már régen készítettem, pedig imádjuk! Köszi, hogy felidézted. :)

Csilla írta...

Egyszerű, de annál finomabb! Imádom ecetes vöröshagymával. Nálunk úgy hívják, hogy Pulykatojás. :)))

Szilabi írta...

De szeretem! :)

Gizi írta...

Nagyon szeretem, töpörtyűvel és savanyú káposztával, na és egy bögre teával fenséges eledel.:)

Illéskrisz Konyhája írta...

Egy rugóra járt az agyunk, én is krumplit sütöttem csak én héj nélkül...Töpörtyűvel is finom lehet!

Adrienn írta...

Krumplitúltengésünk van...szerencsére! Ma utazom haza, és "hirtelen vacsira" ezt fogok csinálni!!! Köszi!:))

Éva írta...

RaMary: Örülök hogy tippet adtam hogy mit vacsorázzál!
Maria: Azt én is nagyon szeretem!
Mesi: Tudod te mi a jó!
Chef Viki: Finom lehetett úgy is !
Aleda: Igazi téli esti hangulat lehet olyankor! Köszi!
Vicuska: Nagyon szeretem úgy is!
Katucikonyha: Még szerintem neked is jut!
Petra: Szívesen segítek az emlékek, régi ízek felidézésében!
Szilabi: Örülök hogy te is szereted mint a húgod!
Gizi: Az biztos hogy nagyon finom tud lenni!
Illéskrisz konyhája:Jeleztem én is neked hogy pont akkor sült nálam mikor olvastam a tiédet.Krumplit én mindennel és minden formában nagyon szeretem!
Adrienn: Jó az ha van akkor bármit, bármilyen formában meglehet csinálni és finom! Egészségedre!

Panna írta...

Mi is összetörve, kacsazsírral és egy leheletnyi őrölt piros paprikával szeretjük :)

Éva írta...

Panna: Kacsazsírral is biztosan nagyon finom!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...