2012. január 6., péntek

Sülthús krumplipürével

Ez a fajta recept akár sertéshússal  akár csirkével  egyaránt nagyon  finom !
Hozzávalók: jelen esetben: 2 db csirkecomb,   2-3 db vöröshagyma 1 cikk fokhagyma, zsír, fűszerek: őröltbors, majoránna, kakukkfű, bazsalikom, kevés csípőspaprika, só. Krumpli-margarin-tej.
Elkészítése: A combokat megtisztítottam ketté vágtam . Megforrósítottam a zsírt az edényben és beletettem a húst mindkét oldalát kicsit sütöttem majd rápakoltam az előzőleg megtisztított és felkarikázott hagymát és fokhagymát rászórtam a fűszereket felöntöttem kevés vízzel és lefedve puhára pároltam. Ezután a fedőt levéve  tovább sütöttem. Nagyon finom a megpirult hagyma is benne ez adja a szaftot a krumplira!
A krumplit szokásos módon sós vízben megfőztem, leszűrtem ,összetörtem margarinnal és tejjel jól kikavartam.
Megjegyzés: Ha sertéshúsból készítem egy kicsit meglehet kloffólni a húst !                                                                           

5 megjegyzés:

Barbi írta...

Imádom, naponta megenném! :)

Gabriella írta...

Én is, Én is, Én is!! :)))

Éva írta...

Barbi: Egy kicsit azért unalmas lenne, de szeretem én is !
Gabriella: Látom te is szereted!

Vicuska írta...

Unalmas vagy sem? tény, hogy megunhatatlan!

Éva írta...

Vicuska: A jót nem lehet megunni!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...