2012. január 19., csütörtök

Töltött fánk

 Hozzávalók:/ami hozzávalót most leírok abból 12 db lett/ . 28 dkg. liszt, 2-2,5 dl tej, 3 dkg porcukor, 2,5 dkg margarin, 2 tojás sárgája, 1,5 dkg. élesztő, teáskanál rum.v. aroma, kevés citromhéj reszelve,keményebb lekvár.
Elkészítése: Kevés langyos tejben  az élesztőt  pici  cukorral  kelesztettem . A  margarint a tojás sárgájával  és a porcukorral jól kikavartam hozzá adtam a rumaromát és a reszelt citromhéjat és az egészet a lisztbe öntöttem a megkelt élesztővel együtt majd a langyos tejjel jól bedagasztottam inkább keményebbre. Letakarva a tésztát langyos helyen hagytam kelni 1/2 órát. Félujjnyi vastagra kinyújtottam és a legnagyobb pogácsaszaggatóval  kiszaggattam.  Egy korongra  egy-egy kis darabka lekvárt tettem és másik tésztadarabot ráborítottam a szélén körben  kicsit  rányomkodtam. Ezután ismét hagytam egy órán keresztül pihenni, majd bő, forró olajban, fedő alatt kezdtem el sütni. Megfordítva már fedő nélkül sütöttem meg a másik oldalát. Papírtörlőre  szedtem ki  és még forrón  megszórtam  vaníliás  porcukorral !                                                                    

23 megjegyzés:

Judit írta...

Gyönyörűek! Szép "szalagos" fánkok:) Nekem még sosem sikerült ilyen szép szalagosra. Hátha idén:)

Chef Viki írta...

Hmmmmmmmmm, nyam!!!

Ibcsi írta...

de nagyon szép!! gyönyörű szalagja van.

Zsofi Molnar írta...

Húúú, gyönyörű szalagosak lettek. Hibátlan!!!!!!!!

marisz57 írta...

Juj, de szeretjük a fánkot,jöhet mindenféle. Töltve még nem csináltam, biztos nagyon finom!
Kedvet kaptam a fánksütéshez!

Lilla írta...

Azt hiszem most már nekem is neki kell állni fánkot sütni...:) Nagyon jól néz ki!

Barbi írta...

Látom a fánkot mindenki szereti! Csodásan néznek ki!!! :)

Petra írta...

Szépségesek. Nyami...

Flóra írta...

Nagyon finom lehet!

Márti írta...

Nagyon guszták!

trollanyu írta...

Nagyon szépek lettek:) A fénkot tényleg mindenki szereti és olyan sokféle van. Ez a töltött is szuper.

RaMary írta...

Micsoda látvány! Gondolatban elvettem egyet a tányérről....:))

Éva írta...

Judit: Próbálkozzál biztosan fog sikerülni!
Chef Viki: Köszi!
Ibcsi: Köszi!
Barbi: Szerintem is szeretni való! Köszi!
Petra: Köszi!
Flóra: Az bizony!
Márti: Köszi!
trollanyu: Köszi! Valóban nekem is van legalább 3 receptem de azért hasonlóak egy kicsit!
RaMary: Köszi! Egészségedre!

Bors and Pepper írta...

Éva, ezek a fánkok nagyon szépek! Úgy ennék 1-2 darabot vacsira a teámhoz :)

Csiperke írta...

Megboldogult ifjúkoromban Bécsi fánkot árultam, ezek a fánkok erre az időszakra emlékeztetnek. Gyönyörűek lettek!!

mellissina2 írta...

Kedves Éva!!
Nagyon csinos lett a blogod!!!
Szívesen jövök mindig amikor időm engedi,de majd eljön az idő amikor mindenhová odaérek időben!!!

Marika írta...

Csodásan néznek ki ezek a fánkok4 Nagyon meghoztátok a kedvem a fánksütéshez!:) Így még nem is hallottam, ki fogom próbálni, lehet, hogy még ma?! :)

Csilla írta...

Tényleg nagyon szép szalagos lett!Még sosem töltöttem fánkot. Amikor sütöm, mindig eltervezem, de aztán csak elfogy a lekvárral a tetején is. :)))

Éva írta...

Bors and Pepper: Köszi! Még van küldök!
Csiperke: Jó nosztalgiázást! Köszi!
Mellisina2: Köszi! Gondolom hogy elfoglalt vagy, megvárom azt az időt mikor majd ráérsz !
Marika:Köszi! Elég sok blogon van most fánk, próbáld ki te is!
Csilla: Köszi! Általában én is csak külön szoktam lekvárt tenni mellé, de már nagyon régen csináltam így gondoltam retrozok egy kicsit!

Panna írta...

Most már legalább tudom, hogy kell töltött fánkot készíteni :)

Éva írta...

Panna: Örülök hogy segíthettem!

Sviro (Ildi) írta...

Ma elkészítettem és elképesztően finom lett, nagyon köszönöm a receptet!

Éva írta...

Sviro(Ildi) nagyon örülök hogy ízlett, egészségetekre!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...