1. Rizs. Hozzávalók és elkészítése: 1,5 dl pohárral szoktam adagolni a rizst, kevés olaj, 1 ek. ételízesítő, petrezselyem. Kevés olajat megforrósítok abba öntöm bele a pohár rizst megpirítom benne majd felöntöm 2 pohár vízzel bele teszem a ételízesítőt és az apróra vágott petrezselymet. Mikor kicsit főtt akkor letakarom egy fedővel és elzárom alatta a gázt így a párában puhul meg. Ez kb. 15'.
2.Rizibizi: Ezt már beírtam ITT.
3.Krumplipüré: Sós vízben megfőzöm a krumplit, leszűröm, összetöröm, margarinnal és tejjel jól kikavarom.
4.Sült krumpli: Ezt szerintem akár kockára, akár hasábra szeletelve lehet sütni és fűszerezni!
5.Petrezselymes krumpli: Felkockázott krumplit sós vízben megfőzöm, leszűröm és kevés zsírban vagy olajban felkockázott hagymát megdinsztelem és az apróra vágott petrezselyemmel megszórom, néha kevés pirospaprikát is szórok rá .
6.Tarhonya: A főzési technikája hasonló a rizzsel. Megpirítom a tarhonyát dupla mennyiségű vizet teszek rá és letakarva hagyom megpuhulni.
7.Nokedli:Hozzávalók és elkészítése: Liszt, tojás, só, víz. A lisztbe teszem a felvert tojást sót és annyi vizet, hogy nem túl kemény tésztát kapjak. Nokedliszaggatóval ,/ esetleg fából készült nokedli szaggatón/ kiszaggatom forrásban lévő sós vízbe a tésztát majd szűrőkanállal kiszedem és leöblítem hideg vízzel.
4 megjegyzés:
Én ma brokkolipürét készítettem, gyors, olcsó, és nagyon finom köret...:)
Lilla: Elképzelhető hogy nekem ízlene bár még nem ettem, de hogy a férjuram elzárkózna a brokkolitól az biztos. Ti fiatalok jobban vevők vagytok a modernebb egészségesebb ételekhez, de mi már a megszokottat szeretjük.
Én is hasonló köreteket szoktam készíteni, mi igen hagyományos emberek vagyunk.És ezek a köretek, nagyon finomak.
tücsi: Valóban mi már hagyományosak vagyunk/nem idősebbek?/ én is ezeket szeretem!
Megjegyzés küldése