2012. február 4., szombat

Kolbászoslecsó sültkrumplival

  Hozzávalók: 15 dkg. kolbász/ ez most lecsókolbász/, lecsóhoz: 4 fej vöröshagyma, 1 cikk fokhagyma, zsíradék, fél üveg lecsó/amit előző évben  tettem el/, fűszerek só, bors, pirospaprika, csípőspaprika.
Elkészítése: a kolbász héját lehúzom feldarabolom, a vöröshagymát szintén megtisztítás után karikára felvágom. A zsíradékot megforrósítom és bele teszem a vöröshagymát kicsit dinsztelem majd hozzá öntöm a félkész  lecsót a fokhagymát  a fűszereket és   kevés vízzel felöntöm . Nem szoktam sokáig főzni (mivel a télire eltett lecsó amit használok nem igényel sok főzést ) ezután bele teszem a feldarabolt kolbászt  és  összefőzöm .
Nagyon finom rizzsel is, de most sültkrumplit csináltam hozzá.
Az előző évben tettem el lecsót azt használom még, de finom a bolti üveges vagy fagyasztott lecsó is !                                                                        

8 megjegyzés:

trollanyu írta...

Szeretjük a lecsót, főleg kolbásszal:) Sült krumplival még nem ettem, de irtó guszta:)

Éva írta...

trollanyu: Egyszer azért próbál ki így krumplit mellé ! Köszi!

Katalin írta...

Finom lehetett a lecsód. Jó hogy feltetted, így eszembe jutott, hogy már milyen rég nem főztem lecsót :) Általában tarhonyával vagy főtt krumplival szoktam csinálni, és persze én is kolbásszal. Így sült krumplival még én sem ettem, de nagyon jól hangzik!

Éva írta...

Katalin: Tarhonyával is nagyon szeretem, meg rizzsel!

tücsi írta...

De szeretem! Végre olvasok már olyant is hogy rajtam kívül más is sültkrumplit tálal melléje.:))

Nelli írta...

Nagyon szeretem így a lecsót sült krumplival!:)

Éva írta...

tücsi: Sokan nem ismerik így , pedig nagyon finom!
Nelli: Végre hogy te is ismered és szereted!

marisz57 írta...

Sültkrumplival még most először hallottam a lecsót.
de egy próbát megér, mert a krumplit ts szeretjük mindenhogyan.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...