2012. február 2., csütörtök

Próbálkozásom ismét a bonbon készítéssel!

Lehetőségem adva volt, mivel kaptam a lányomtól egy aránylag jobb minőségű /40%/ csokoládét. Gondoltam  mivel eddig csak olcsóbb tortabevonót használtam bonbon készítésnél kipróbálom ismét hátha most tuti lesz a bonbonom! Előzőleg kinéztem egy karamellás tölteléket ami  nem is drága és finom is lehet.  A hozzávalókat nem is írom le mert ez kudarcba fulladt. Elkészítettem a karamellt  majd hűlni tettem. A csokoládét felolvasztottam gőz fölött  kétszer kikentem a formákat./kenéshez 10 ecsetet használok/ Ezután jött a döbbenetem ! A karamell kővé vált./ tegnap nélutántól ma reggelig ázott az edényem ,most tudtam kimosni/:)) Hírtelen  nem tudtam hogy nevessek, vagy mit is csináljak? A forma kikenve a nem éppen olcsó csokoládéval és a töltelék sehol. Ekkor gondoltam hogy mazsolával kitöltöm és csokoládét csurgatok rá. Kicsit vártam míg a csoki lefolyt a mazsola közé, majd ismét öntöttem rá csokit és hűtőbe tettem. Szép aránylag formás és finom lett a bonbonom.Nem tudom mikor  fogom tudni   teljesen problémamentesen  elkészíteni, de próbálkozom majd még!
Mazsolás bonbonom hozzávalói: 15 dkg. csokoládé, 3 dkg. mazsola.
Elkészítését már  a fentiekben leírtam.                                                                              

18 megjegyzés:

sedith írta...

Tejszín is volt benne? Mert akkor nem keményedik kővé!
Nálunk a KAufland üzletekben nagyon jó áron lehet kapni jó minőségű és finom 50%-os kakaótartalmú csokoládét. AMióta felfedeztem, csak azt használom. Még csak úgy enni is nagyon finom.

marcsis írta...

Éva! A végeredmény a lényeg! Szépek lettek! :)

EWA gyöngyös világa! / EWA's World of Beads írta...

Én így problémásan is megkóstolnám!!!
Nagyon gusztusos!

Katalin írta...

Csak ügyesen :)

Flóra írta...

Szép lett! A karamellás dolgokkal én is mindig bajlódok (sűrített tejes volt?). Próbálj meg valami egyszerűbbet, és tuti jó lesz! :)

Éva írta...

sedith: Tejszín is volt a karamellkrémben. A csoki jó volt!
marcsis: Köszi! Való igaz ez a lényeg!
Katalin: Köszi, akkor drukkolsz nekem?
Flóra: Köszi! Nem sűritett tejes volt, hanem: cukor, méz, tejszín.Ezt mégegyszer nem fogom.

Márti írta...

Azért jó, hogy nem adtad fel, mert így is biztos finom lett!

Ibcsi írta...

Semmi probléma nincs vele szépek, és biztos finomak is !!!

Jutka írta...

Ne talán, ha megmaradt ne dobd ki küld el nekem:)))

Gabriella írta...

Igazán szépek, Én szívesen megkóstolnám...! :)

Lilla írta...

A bonbon készítés nálam is igazi mumus...:) De kitartóan próbálkozok! Szóval Neked is kitartás...:)

Éva írta...

Márti: Olyan mint a mazsolás csoki, finom !Sajnáltam volna ha nem tudtam volna befejezni!
Ibcsi: Köszi! Finom lett!
Jutka: Az kizárt hogy kidobom, de ha kérsz fénypostával küldök!
Gabriella: Köszi, én meg szívesen adnék!
Lilla: Lehet hogy ha nem játékon nyertem volna ezt a formát, nem is próbáltam volna ki.Majd egyszer rájövök melyik az aminek a külsejét és a belső töltelékét is pont eltalálom!:)

trollanyu írta...

Szerintem ezek nagyok jók lettek, én még sosem készítettem bonbont.Csak így tovább:)

Kati írta...

Már azért is dícséret illet, hogy bonbonkészítésre adtad a fejed:) Ezután már csak fejlődni fogsz. Én még soha neki sem álltam:)

Panna írta...

Lgutóbb én is így jártam a karamellel, csak én a szilárdulás után gyorsan felöntöttem vízzel és elkezdtem melegíteni. Szerencsére feloldódott és rögtön ki is öntöttem el is mosogattam :) Egyébként meg ügyesen megmentetted a helyzetet ;)

Éva írta...

trollanyu: Köszi!
Kati: Köszi! Miért nem próbálod ki?
Panna: Legközelebb nekem nem lesz mert ilyet nem csinálok! Köszi!

tücsi írta...

Hát én sem készítettem még bonbont. Szerintem nem rossz. Aranyosak. További sikert hozzájuk.:))

Éva írta...

tücsi: Köszi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...