2012. március 31., szombat

Fahéjas és mákos csiga muffinformában

Itt még a formában
                     
Hozzávalók:    1,5 dkg. élesztő, 1,75 dl langyos tej, 1 kiskanál kristálycukor, 36 dkg. liszt, 1 tojás, fél mokkáskanál só, 3-4 dkg. margarin, a töltelékhez: 6 dkg. margarin, 3-3 dkg. porcukor,  mk. fahéj, 2 ek. darált mák.forma kenéséhez: 2 dkg. margarin .Sütemény kenéséhez:  5 dkg. margarin. + 1 ek. kristálycukor 4 evőkanál tej.
és a tányéron
Elkészítése: kevés langyos tejben  fölfuttattam az élesztőt. Tálba öntöttem a lisztet amibe  tojást , sót és a megfuttatott élesztőt tettem és a langyos tejjel jól  bedagasztottam. A dagasztás közben öntöttem hozzá a langyos margarint amivel még egy kicsit dagasztottam. Letakarva  hagytam kb. 40'. Közben elkészítettem a tölteléket./ Az igazság az hogy dió volt a receptben , de mivel nekem most nincs dióm,  amúgy meg elég drága is ezért választottam a fahéj és darált mák  variációt/  3 dkg. margarint 3 dkg. porcukorral és a mk. fahéjjal, ill. a 3 dkg. margarint 3 dkg. porcukorral és a 2 ek. darált mákkal  jól kikevertem. A megkelt tésztát átgyúrtam kicsit majd téglalap formára kinyújtottam  kb. 3 mm. vastagságúra a kétféle tölteléket késsel rákentem az egyiket  az egyik felére a másikat a másikra. feltekertem mint a bejglit jó szorosra( azért szükséges hogy a muffin formában elférjen).  Ezután a tésztát  12 nagyjából azonos nagyságú darabokra szeleteltem. A muffin  formát jól kikentem margarinnal.   A süteményt  5 dkg. olvasztott margarinnal  oldalt megkentem  körben és a formába pakoltam  a tetejét is megkentem  szintén a margarinnal. Előmelegített sütőbe tettem 180 fokon  12' ezután kivettem és a kristálycukor és tej keverékével megkentem a tésztát és vissza tettem  most 200 fokon még 12' . Még melegen vaníliás cukorral szórtam. meg.😋😋
                             Jó étvágyat!                                            

8 megjegyzés:

Panna írta...

Szuper, hogy muffin formába sütötted meg! Ötletes!

Kati írta...

Szépek lettek, biztos finomak is, én is kívánom már:)

Hobbychef írta...

Tetszik.
Egy játékra invitállak, melyben húsvéti ételeket, menűket kell bemutatni.

Emi írta...

Nagyon cuccos:)Édes kis csiguszok! Olyan rég készülök kelesztett csigát készíteni... úgy kívánom:)

Vicuska írta...

Nagyon jó 9tlet és nagyon szép!

trollanyu írta...

Nagyon jó ötlet, szépek lettek, gyakran sütök én is:) Már egyszer én is kipróbáltam muffintepsiben.

Éva írta...

Panna: Köszi! Az ötlet nem az enyém ,egy margarinos kóddal nyert recepteskönyvből való.
Kati: Köszi! Fahéjasat szeretem, de a mákos is finom lett!
Hobbychef: Köszi ! Köszönöm a játékra való felhívást is igaz már kétszer írtam, de szerintem párat még összetudok szedni!:-)
Emi: Köszi! Mi tart vissza a sütésétől?
Vicuska: Köszi!
trollanyu: Köszi!Most próbáltam először így elkészíteni, de nagyon jó,bár ahogy írtam Pannának nem az én ötletem!

Gabriella írta...

Nagyon szépek, és én úgy szeretem az ilyesmiket! :)