🌸
Elkészítése: A lisztet egy keverőtálba tettem amibe a sót és a cukrot majd a tojást is elkevertem. Apránként tettem hozzá a margarint. A tejet langyosra melegítettem amiben elmorzsoltam az élesztőt és a liszthez adagoltam közben kezdtem összegyúrni, dagasztani. Mikor már jól kidolgoztam letakartam és hagytam pihenni 40'. Közben szűrőkanálba öntöttem a mazsolát és forró vizet engedtem rá, ezután papírtörlőre borítottam és a nedvességet leitattam róla. A megkelt tésztát lisztes nyújtódeszkára borítottam és átgyúrtam közben apránként a mazsolát is beledolgoztam.Kicsit hosszúkás formára alakítottam és egy kis méretű/ 30x13 cm széles 9 cm magas ,szerintem legközelebb őzgerincbe teszem/ tepsit margarinnal jól kikentem megliszteztem ebbe tettem bele, letakartam még 40' pihentettem. Ezután a tojássárgáját kevés vízzel összekevertem és ezzel kentem meg a tésztát. Előmelegített sütőben 200 fokon 40' sütöttem, majd a tepsiből kiborítottam és hagytam kihűlni.Nagyon finom könnyű kalács, nem túl édes vajjal esetleg lekvárral is lehet enni!
Jó étvágyat kívánok !
Elnézést amiért a pár nappal ezelőtti süteményem nevét elírtam, utólag jöttem rá nem briós a süteménynek a neve hanem búrkifli.
16 megjegyzés:
Hmm,te már a húsvétra gyúrsz? Hát igen, pár pillanat és itt van! Ez a kalács nagyon jó ötlet az ünnepekre!
Tetszik,látszik milyen jó a tésztája.
ui:azt hittem,hogy sokat felejthettem a klasszikus receptekből a briósnál,és hogy másképpen is el lehet készíteni?
A választ megkaptam,hogy nem is az volt.
Minden esetre a búrkifli is nagyon jól nézett ki!
Woooow!!! Ez nagyon-nagyon tetszik! Annyira fincsi lehet, irigyellek, hogy Te most ilyet falatozol otthon... :)
Most jut eszembe! Te már a Húsvétra készülsz? Igaz, olyan gyorsan telnek a hetek, hogy ripp-ropp és már itt is van az ünnep! Tényleg el lehet kezdeni lassan a készülődést... :)
Felírtam az ezt el kell készíteni listára. Nagyon finom lehet...
Nagyon jól néz ki ez a kalács, igazán jöhetne!
Nagyon jól néz ki! Valóban gyorsan telnek a napok, hetek, és nemsokára itt a húsvét. Finom lehet egy ilyen kalács az ünnepekre, lehet vele kínálni a locsolókat :)
Teller-cake: A lányomtól kaptam a múlt héten egy receptes újságot abban volt, gondoltam kipróbálom! Nagyon finom!
Jámborné Budai Mónika: Nagyon finom a tésztája. Mikor észrevettem hogy elírtam , rögtön Te jutottál az eszembe hogy az előzőnél elbizonytalanítottalak. Nem tudom hogy írtam el a nevét, de megtörtént bocsi!
Gabriella: Az biztos hogy gyorsan telnek a napok, de ezt most csak kipróbáltam és nagyon finom most vacsorára margarinnal kentem meg.
karolka: Próbáld ki nagyon finom.
Lilla: Még van küldhetek egy szeletkét!
Katalin: Köszi! A férjuram meg is jegyezte hogy jó lesz a sonkához!
Nagyon finom lehet!
De szorgalmas vagy, már húsváti recepteket készítesz:) Nagyon jól néz ki, finom vajjal, mennyei lehet:)
Húsvét? Hol van az még... Dehogyis, már csak egy hónap:-) A kalács amúgy szuper, külön tetszik, hogy nem túl édes.
Én is mentettem.....nagyon fincsi lehet!
Mmmm, jó sok mazsolával készítetted, már hangolódsz, látom, az ünnepekre :)
Húsvéthoz közeledve én is szoktam úgymond "próbasütést" csinálni, az idén is szándékozom, mihelyt megjavítják a sütőmet.
A te kalácsod nagyon guszta!
Már készülődsz a Nyuszira? Nagyon finom kalácska, jó sok mazsola van benne! Érdekes, csak a kalácsban szeretem a mazsolát, másban nem...:o)
Flóra: Finom !
trollanyu: Most csak kipróbáltam.Margarinnal ettem nagyon finom volt!
Gerdi: Nagyon gyorsan elszalad az az 1 hónap. Igen nekem is azért ízlik mert nagyon édes.
Nagymamis: Remélem ízleni fog nektek is!
Vicuska: Még így is kevesebbet tettem mint ami a receptben volt, igaz csak 2 dkg-val.
marisz57: Gondolom mennyi sütnivalód lesz mire elkészül a sütőd? Köszi!
Illéskrisz konyhája:Ez csak "próbajárat" volt. Én viszont nagyon szeretem bármilyen sütiben vagy még magában is a mazsolát.
Kellene már nekem is valami hasonló finomság reggelire :)
Megjegyzés küldése