2012. március 8., csütörtök

Isli fánk

   Hozzávalók: 10 dkg. liszt, 5 dkg. darált dió, 7,5 dkg. margarin, 2,5 dkg. cukor, reszelt citromhéj, pár csepp citromlé. Lekvár  , tortabevonó.
Elkészítése: A tésztához valókat gyorsan összedolgoztam  és fél órára a hűtőbe tettem. Ezután  a tésztát  lisztes deszkán kinyújtottam  1/2 cm vastagságura.  Kerek kiszúróval  kiszaggattam . A sütőt előmelegítettem  200 fokon 15'  alatt készre sült. Mikor kihűlt  lekvárral  megkentem  és kettesével  összepakoltam . A  tortabevonót  2 evőkanál olajjal gőz fölött megolvasztottam és a süteményt villára pakolva  az edény fölött  leöntöttem a csokival.
(Ez amit leírtam hozzávalókat csak fél adag ebből lett 13 db !)

                                                                                 

27 megjegyzés:

The E.Art írta...

Húha,ez túl jól néz ki,éppen fogyókúrát tartok,de virtuálisan befalom az egészet!Imádom!Puszi!

Chef Viki írta...

Ahhhhhhhhhhh, de imádom!!!

Szépek lettek a kis drágák :-)

Lilla írta...

Érdekes az elnevezése, én csak islernek hívom, így ismerem, de imádom, nekem is van egy jó kis receptem és mindig azt használom. Nagyon jól néz ki!

Édeskonyha írta...

Jaj de jó kis süti :) pontosan ilyet én is szoktam csinálni, csak sokkal nagyobb adagot :) Nálunk 13 fél perc alatt elfogyna.

Csiperke írta...

Hú de jól néznek ki! Nem vagyok isler rajongó, de azért most bevállalnék egyet-kettőt!!

Éva írta...

Th E.Art: Vigyázzál meg ne ártson?:)
Chef Viki:Köszi!
Lilla: Receptes könyvből néztem ki ezt a receptet, kétszer néztem meg mert nekem is furcsa volt a neve és már a múltkor pórul jártam. Köszi!
Édeskonyha:Köszi! Ahol nagy család van biztos hogy kevés ez a mennyiség!
Csiperke: Köszi! Szívesen adnék azt tudod?

Barbi írta...

Nagyon-nagyon szeretem! Képzeld még sosem készítettem, csak cukrászdában veszek hébe-hóba. Pedig biztos párja sincs a saját készítésűnek! :)

Gabriella írta...

Imádom!!! Nekem is u.így van írva a neve az egyik Horváth Ilona könyvemben, hogy isli fánk... Viszont u.azt írhatom, mint Barbi, valahogy még soha nem sütöttem itthon, nem is tudom, miért??? :)
Nagyon szépek a kis süteményeid. :)

Okki írta...

Nagyon kívánatosak! :)

RaMary írta...

Milyen csodaszépek! És hogy szeretem ...:)))

Jámborné Budai Mónika írta...

Jól tudott Éva Ő tényleg isli fánk.
Kinézetre hasonlít az islerhez,de az isler tésztájába nem teszünk diót.
Hagyományos linzer tésztából készül.
Cukrász vizsgán hasonlósága miatt nagy buktató ám!!

Nagyon szépek lettek ügyes vagy:))

Gizi írta...

Nagyon szeretem!!! Dió helyett, én már mogyoróval is megsütöttem, és azzal még finomabb. Most szívesen eltüntetném egymás után arról a tányérról.:)

Éva írta...

Barbi: Ezen csodálkozom hogy még ilyet nem csináltál? Olyan süteményeket tudsz sütni mint egy cukrász, ez pedig nagyon egyszerü.
Gabriella: Köszi!
RaMary: Köszi!
Jámborné Budai Mónika: Köszi!
Gizi:Mogyorót annyira nem használok, de eltudom képzelni hogy mennyire finom lehet ! Azt el is hiszem!:)

Juci írta...

Látom még sütivel is készültél Nőnapra!
Nagyon kívánatosak, szép fényesek.
Úgy belekostolnék, de most azonnal.

Kati írta...

Anyukám islert szokott sütni, az is hasonló, de azért nem ilyen:)
Nagyon szépek:)

Emi írta...

Gyönyörűen néznek ki! Ez az adag nekünk is pont elég lenne egyszerre:) És milyen egyszerű!

Tiffanylda írta...

Nagyon szeretem az islert! Ez nem az - ahogy olvasom -, de az íze olyan lehet, nem? Kipróbálom, ha puha és vékony a tésztája és persze dupla adagból!:))) Az sem mindegy, milyen lekvár van benne.., talán ribizli, vagy málna? Sokfélét ettem már cukrászdait, egy csomó rossz is volt benne! Főleg a száraz, vastag tészta tud elrettenteni!

Márti írta...

A lényeg, hogy a Tiéd nagyon mutatós :)
Bár, a sok infó után, kissé összezavaródtam! Nálunk az isler tésztájába dió van, és lekvár helyett csokikrém, a tetején csokimáz! ki érti ezt?

Katalin írta...

Csodaszépek lettek, küldhetnél belőle :)) most nagyon jól esne.
Nekem is pont ilyen üvegtálam van :)

Lilla írta...

Most már legalább tudom a különbséget. Én mondjuk tényleg dió nélkül szoktam készíteni, de nekem majdnem teljesen mindegy mi a neve, mert eszméletlenül szeretem...:)

teller-cake írta...

A nagymamám is mindig ezt a diós változatot sütötte, bármennyit meg tudtam enni belőle mert piciket gyártott, olyan 2,5 cm átmérővel...

Éva írta...

Juci: Köszi! Ha közelebb lennél megkínálnálak!
Kati: Szerintem is lehet ezt is mint mindent különböző féle képpen készíteni. Köszi!
Tiffanylda: Általában én eddig csak linzert sütöttem, ezt most próbáltam ki először de nagyon finom vékonyra nyújtottam de lehet hogy a benne lévő dió és a lekvártól de nagyon finom puha, szeder-málna lekvárt tettem bele.Próbáld ki nagyon finom! Most kettőnknek elég ez a fél adag de ha a gyerekek itthon lesznek majd megsütöm az egész adaggal!
Márti: Köszi! Ebbe is van dió és szerintem is lehet akár csokikrémet is tenni bele!
Katalin: Köszi!Szívesen küldenék csak nem tudom a pontos címet?:)
Lilla:Szerintem ha dió nélkül csinálod az olyan mint a linzer. A lényeg hogy finom legyen és hogy szeressed!

Éva írta...

teller-cake:Pont az volt nekem is az eszembe hogy legközelebb apróbbat csinálok, most elmentem megmérni ezek 5 cm. lettek.El is hiszem hogy a kicsik jó hamar elfogytak amit nagyid készített!

Petra írta...

Nagyon szép lett a bevonatuk! Imádom ezt a sütit, a nagyikám tudta szuper finoman csinálni. Biztosan a tiéd is olyan. :)))

Vicuska írta...

A tortabevonóhoz mindig vajat teszek, ha nem magam készítem. De szép egyenletesen bevonta a máz a korongokat.

Éva írta...

Petra: Köszi! Megtiszteltetés ha nagyikád sütijéhez hasonlítod ! Finom volt az biztos!
Vicuska:Általában én olajat szoktam 2 evőkanállal. Köszi!

Panna írta...

Tényleg szépek lettek, mi sem szoktunk itthon csinálni..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...