🌺🌺
Elkészítése: A tésztához valókat gyorsan összedolgoztam és fél órára a hűtőbe tettem. Ezután a tésztát lisztes deszkán kinyújtottam 1/2 cm vastagságúra. Kerek kiszúróval kiszaggattam . A sütőt előmelegítettem 200 fokon 15' alatt készre sült. Mikor kihűlt lekvárral megkentem és kettesével összepakoltam . A tortabevonót 2 evőkanál olajjal gőz fölött megolvasztottam és a süteményt villára pakolva az edény fölött leöntöttem a csokival.
(Ez amit leírtam hozzávalókat csak fél adag ebből lett 13 db !)
(Ez amit leírtam hozzávalókat csak fél adag ebből lett 13 db !)
Jó étvágyat kívánok !
27 megjegyzés:
Húha,ez túl jól néz ki,éppen fogyókúrát tartok,de virtuálisan befalom az egészet!Imádom!Puszi!
Ahhhhhhhhhhh, de imádom!!!
Szépek lettek a kis drágák :-)
Érdekes az elnevezése, én csak islernek hívom, így ismerem, de imádom, nekem is van egy jó kis receptem és mindig azt használom. Nagyon jól néz ki!
Jaj de jó kis süti :) pontosan ilyet én is szoktam csinálni, csak sokkal nagyobb adagot :) Nálunk 13 fél perc alatt elfogyna.
Hú de jól néznek ki! Nem vagyok isler rajongó, de azért most bevállalnék egyet-kettőt!!
Th E.Art: Vigyázzál meg ne ártson?:)
Chef Viki:Köszi!
Lilla: Receptes könyvből néztem ki ezt a receptet, kétszer néztem meg mert nekem is furcsa volt a neve és már a múltkor pórul jártam. Köszi!
Édeskonyha:Köszi! Ahol nagy család van biztos hogy kevés ez a mennyiség!
Csiperke: Köszi! Szívesen adnék azt tudod?
Nagyon-nagyon szeretem! Képzeld még sosem készítettem, csak cukrászdában veszek hébe-hóba. Pedig biztos párja sincs a saját készítésűnek! :)
Imádom!!! Nekem is u.így van írva a neve az egyik Horváth Ilona könyvemben, hogy isli fánk... Viszont u.azt írhatom, mint Barbi, valahogy még soha nem sütöttem itthon, nem is tudom, miért??? :)
Nagyon szépek a kis süteményeid. :)
Nagyon kívánatosak! :)
Milyen csodaszépek! És hogy szeretem ...:)))
Jól tudott Éva Ő tényleg isli fánk.
Kinézetre hasonlít az islerhez,de az isler tésztájába nem teszünk diót.
Hagyományos linzer tésztából készül.
Cukrász vizsgán hasonlósága miatt nagy buktató ám!!
Nagyon szépek lettek ügyes vagy:))
Nagyon szeretem!!! Dió helyett, én már mogyoróval is megsütöttem, és azzal még finomabb. Most szívesen eltüntetném egymás után arról a tányérról.:)
Barbi: Ezen csodálkozom hogy még ilyet nem csináltál? Olyan süteményeket tudsz sütni mint egy cukrász, ez pedig nagyon egyszerü.
Gabriella: Köszi!
RaMary: Köszi!
Jámborné Budai Mónika: Köszi!
Gizi:Mogyorót annyira nem használok, de eltudom képzelni hogy mennyire finom lehet ! Azt el is hiszem!:)
Látom még sütivel is készültél Nőnapra!
Nagyon kívánatosak, szép fényesek.
Úgy belekostolnék, de most azonnal.
Anyukám islert szokott sütni, az is hasonló, de azért nem ilyen:)
Nagyon szépek:)
Gyönyörűen néznek ki! Ez az adag nekünk is pont elég lenne egyszerre:) És milyen egyszerű!
Nagyon szeretem az islert! Ez nem az - ahogy olvasom -, de az íze olyan lehet, nem? Kipróbálom, ha puha és vékony a tésztája és persze dupla adagból!:))) Az sem mindegy, milyen lekvár van benne.., talán ribizli, vagy málna? Sokfélét ettem már cukrászdait, egy csomó rossz is volt benne! Főleg a száraz, vastag tészta tud elrettenteni!
A lényeg, hogy a Tiéd nagyon mutatós :)
Bár, a sok infó után, kissé összezavaródtam! Nálunk az isler tésztájába dió van, és lekvár helyett csokikrém, a tetején csokimáz! ki érti ezt?
Csodaszépek lettek, küldhetnél belőle :)) most nagyon jól esne.
Nekem is pont ilyen üvegtálam van :)
Most már legalább tudom a különbséget. Én mondjuk tényleg dió nélkül szoktam készíteni, de nekem majdnem teljesen mindegy mi a neve, mert eszméletlenül szeretem...:)
A nagymamám is mindig ezt a diós változatot sütötte, bármennyit meg tudtam enni belőle mert piciket gyártott, olyan 2,5 cm átmérővel...
Juci: Köszi! Ha közelebb lennél megkínálnálak!
Kati: Szerintem is lehet ezt is mint mindent különböző féle képpen készíteni. Köszi!
Tiffanylda: Általában én eddig csak linzert sütöttem, ezt most próbáltam ki először de nagyon finom vékonyra nyújtottam de lehet hogy a benne lévő dió és a lekvártól de nagyon finom puha, szeder-málna lekvárt tettem bele.Próbáld ki nagyon finom! Most kettőnknek elég ez a fél adag de ha a gyerekek itthon lesznek majd megsütöm az egész adaggal!
Márti: Köszi! Ebbe is van dió és szerintem is lehet akár csokikrémet is tenni bele!
Katalin: Köszi!Szívesen küldenék csak nem tudom a pontos címet?:)
Lilla:Szerintem ha dió nélkül csinálod az olyan mint a linzer. A lényeg hogy finom legyen és hogy szeressed!
teller-cake:Pont az volt nekem is az eszembe hogy legközelebb apróbbat csinálok, most elmentem megmérni ezek 5 cm. lettek.El is hiszem hogy a kicsik jó hamar elfogytak amit nagyid készített!
Nagyon szép lett a bevonatuk! Imádom ezt a sütit, a nagyikám tudta szuper finoman csinálni. Biztosan a tiéd is olyan. :)))
A tortabevonóhoz mindig vajat teszek, ha nem magam készítem. De szép egyenletesen bevonta a máz a korongokat.
Petra: Köszi! Megtiszteltetés ha nagyikád sütijéhez hasonlítod ! Finom volt az biztos!
Vicuska:Általában én olajat szoktam 2 evőkanállal. Köszi!
Tényleg szépek lettek, mi sem szoktunk itthon csinálni..
Megjegyzés küldése