2012. március 23., péntek

Pék szelet

Hogy miért ez a neve ne kérdezzétek! Egy nagyon régi Fakanál újságból szemezgetek mostanában annyira régi, hogy az ára 11 Ft. volt. Most  elhatároztam hogy ezekből fogok párat kipróbálni néha-néha , mert aránylag ezek olcsóbb alapanyagból készülnek. A múltkori palacsintámhoz az ízesítést és az  öntetet is ilyen újságból  választottam.
                                                                               
 Hozzávalók: 6 dkg. búzadara, 3 dl víz, 1 tojás, törött bors és finomra vágott petrezselyem, só, prézli, olaj.  
🌸
Elkészítése: A búzadarát a vízben sűrűre főztem. Amikor teljesen kihűlt hozzáadtam a tojást, sót , törött borsot valamint a finomra vágott petrezselymet. Összekevertem jól majd  deszkára borítottam és késsel megpróbáltam szeleteket vágni amit prézliben megforgattam. Forró olajban  sütöttem meg.
Eltudom képzelni főzelék mellé vagy egy kiadós leveshez ,nagyon finom !  Nekünk most egy kis kiegészítésként volt  előző napi  ebédünk mellé. Az íze hasonlít  a  töltelékhez !  
                    Jó étvágyat kívánok !                                           

14 megjegyzés:

Emi írta...

Különleges és nagyon egyszerű! Egészen fincsi lehet!

Hobbychef írta...

Ez tényleg egy takarékos étel!
Gimnazista koromban egy egész komoly gyüjteményem volt füzött, kisméretű könyvekből, Olcsó Könyvtár volt a neve, s 2-3 Ft-ba került egy könyv.

Ami írta...

Kíváncsian várom a többi receptet is! Ez is tetszik :)

Éva írta...

Emi: Igazán nagyon finom!
Hobbychef: Tudod milyen jó dolgok vannak ezekben a régi receptes újságokban is? Most hogy már blogom van jobban átnézegetem és így fedezem fel őket!
Ami: Köszi!

Jámborné Budai Mónika írta...

Ismerem a receptet,és ajánlom mindenkinek mert nagyon finom!!
Nekem is vannak régi fakanál újságjaim,szoktam belőlük még mostanában is főzni.

Jutka írta...

Ezekért az egyszerű, olcsó receptjeidért szeretek benézni hozzád :)
Lényeges még a mindennapi háztartásban fellelhetők hozzá az alapanyagok. Mikor végképp nem tudom eldönteni mit főzzek benézek hozzád és láss csodát már nem okoz fejtörést a főzés:köszönöm Évi

Petra írta...

Érdekes recept, kíváncsi lennék az ízére. Biztosan finom.

Seffer Lilla írta...

Nagyon várom én is a hasonlóan olcsó, ízletes könnyű ételeket. Nagyon tetszik!

trollanyu írta...

Nagyon finom lehet, jól is néz ki:) Azon gondolkodtam, hogy sütőben is meglehetne-e csinálni. Szerintem igen, mert a rántott húst is úgy szoktam. Ki fogom ezt is próbálni.

Gizi írta...

Az első gondolatom az volt, miért is ez a neve, de nem kérdezem meg.:)))
Nagyon egyszerű és nagyon finom lehetett. Volt egy kedves ismerősöm Ő csinált hasonlót, csak édes ízesítéssel és lekvárral ettük. Az is finom volt, esetleg próbáld ki.

teller-cake írta...

Én is mentem magamnak, nekem való, egyszerű recept! :-)

Éva írta...

Jámborné Budai Mónika: Köszi hogy megerősíted hogy mennyire finom!
Jutka: Köszi! Nekem pedig az ilyen kedves szavaktól van még jobban kedvem válogatni jó recepteket!
Petra: Ízét nem tudom leírni, töltikéhez hasonlít, de mégsem az!Érted!:))
Lilla: Észre fogod venni csak figyeljél!:) Köszi!
trollanyu: Köszi! Szerintem biztos kilehet sütni úgy is gondolom !
Gizi: Tudod hogy volt nekem is eszembe mikor ettem? Majd kipróbálom legközelebb!
teller-cake: Próbáld ki , valóban egyszerű.

Katalin írta...

én is az édes változatát szerettem:)
anyukám sokszor csinált, (porcukorral meg kakaóval meghintettük azon forrón)

a sós változatát is csinálta, azt úgy hívtuk"vakhal", vagyis hamis hal, mert az íze nekünk olyasmi volt, mint a rántott hal

Éva írta...

Katalin: Kifogom próbálni az édeset is biztosan finom az is!Köszi!