tejfölös borsóhoz: zöldborsó, kevés zsiradék, vöröshagyma, kevés paprika-paradicsom, őrölt bors, pirospaprika, só, babérlevél, tejföl, egy evőkanál liszt.
Elkészítése: A pörköltet és a tejfölös borsót is hasonló módon készítettem el külön-külön. Zsiradék rá a kockára vágott vöröshagyma-fokhagyma dinszteltem, majd a paprika-paradicsom végül a fűszerek és készre főztem. Nokedlit készítettem hozzá !
(Készíthettem volna egyben is , de a megmaradt pörkölthöz krumplit főzök és megvan még egy ebédünk!)
Jó étvágyat!
11 megjegyzés:
Egészséges vagy nem, a pörkölt galuskával a kedvenceink között van, de zöldborsó is jöhet mellé.
Jaj,azok a pöttyesek a tányér alatt!;-)
Azt szeretném kérdezni,amiket felteszel,nálatok az az aznapi ebéd?
Lívia: Remélem egészséges! Nem viszem túlzásba sem a sok zsírt, sem a túlfűszerezést!
The E.Art:A pöttyös nekem is tetszik, bármin is van !Igen általában !
Jaj, én is pöttyös mániás vagyok ám :D Meg a pörköltet is szeretem nokedlivel :D
Nekem is jöhet mindkettő, sőt a pöttyös mánia is kezd eluralkodni rajtam:)
Főleg így asztalkendőben, stb nagyon mutatós:)
Panna:Azt tudom hogy tetszik ami pöttyös!
Kati: Ezt megbeszéltük, megalakítjuk a pöttyöt imádók klubját!:)
Nagyon guszta, szépek a színei :)
Nagyon guszta, a sok édesség után, ezt most nagyon szívesen megenném! És adtál egy jó ötletet!:))
Most látom csak, hogy milyen szép pöttyös terítőd van, eddig csak a tányér tartalmát láttam!:)
Már a látványa is csábító! :)
Katalin: Köszi!
tücsi: Köszi!
Vicuska: Köszi!
Megjegyzés küldése