2012. március 20., kedd

Sertéspörkölt-tejfölösborsó nokedlivel

 Hozzávalók pörkölthöz: 1/2 kg. lapocka,zsír-olaj,  vöröshagyma, fokhagyma,kevés paprika-paradicsom,fűszerek: pirospaprika, őrölt bors, só, csípős paprika.
tejfölös borsóhoz: zöldborsó, kevés zsiradék, vöröshagyma, kevés paprika-paradicsom, őrölt bors, pirospaprika, só, babérlevél, tejföl, egy evőkanál liszt.
Elkészítése:  A pörköltet és a tejfölös borsót is hasonló módon készítettem el külön-külön.  Zsiradék rá a kockára vágott vöröshagyma-fokhagyma dinszteltem,  majd a paprika-paradicsom  végül a fűszerek és készre főztem. Nokedlit készítettem hozzá !
(Készíthettem volna egyben is , de a megmaradt pörkölthöz krumplit főzök  és megvan még egy ebédünk!)
Jó étvágyat!                              

11 megjegyzés:

Lívia írta...

Egészséges vagy nem, a pörkölt galuskával a kedvenceink között van, de zöldborsó is jöhet mellé.

Névtelen írta...

Jaj,azok a pöttyesek a tányér alatt!;-)
Azt szeretném kérdezni,amiket felteszel,nálatok az az aznapi ebéd?

Éva írta...

Lívia: Remélem egészséges! Nem viszem túlzásba sem a sok zsírt, sem a túlfűszerezést!
The E.Art:A pöttyös nekem is tetszik, bármin is van !Igen általában !

Panna írta...

Jaj, én is pöttyös mániás vagyok ám :D Meg a pörköltet is szeretem nokedlivel :D

Kati írta...

Nekem is jöhet mindkettő, sőt a pöttyös mánia is kezd eluralkodni rajtam:)
Főleg így asztalkendőben, stb nagyon mutatós:)

Éva írta...

Panna:Azt tudom hogy tetszik ami pöttyös!
Kati: Ezt megbeszéltük, megalakítjuk a pöttyöt imádók klubját!:)

Katalin írta...

Nagyon guszta, szépek a színei :)

tücsi írta...

Nagyon guszta, a sok édesség után, ezt most nagyon szívesen megenném! És adtál egy jó ötletet!:))

tücsi írta...

Most látom csak, hogy milyen szép pöttyös terítőd van, eddig csak a tányér tartalmát láttam!:)

Vicuska írta...

Már a látványa is csábító! :)

Éva írta...

Katalin: Köszi!
tücsi: Köszi!
Vicuska: Köszi!