2012. április 18., szerda

Hamis fasírt krumplipürével

  Hozzávalók: hamis fasírthoz(már szerepel a blogban de leírom):2 db száraz zsömle  1 db tojás, kevés vöröshagyma, majoránna, őröltbors, pirospaprika, só, prézli ,petrezselyem apróra vágva , olaj vagy zsír.
Elkészítése: a zsömlét beáztattam, majd kinyomtam   és hozzá tettem a kevés zsírban  kockára vágott vöröshagymát  megdinsztelve és a többi hozzávalókat. Összegyúrtam  pogácsákat formáltam, prézliben megforgattam és zsírban kisütöttem. A fűszerezést ki-ki ízlése szerint adagolhatja.
Krumplipüré: sós vízben megfőztem a megpucolt  felkockázott krumplit, majd leszűrtem, összetörtem, margarinnal és tejjel jól kikavartam. Őszibarack befőttet ettünk hozzá.                                                                        

20 megjegyzés:

Emi írta...

Nekem nagyon megtetszett ez a hamis fasirt! Ki fogom próbálni! Köszi az ötletet!

Jámborné Budai Mónika vagyok írta...

Tetszik kipróbálom:)

Vicuska írta...

Hóvégi ebéd vagy vacsora... De szerintem finom is, mert a tölteléket a húsokban imádom, akár magában is, ez meg olyan, csak fasírtnak van álcázva :)!

Éva írta...

Emi: Köszi! Majd meglátod milyen finom, szoktam főzelékhez is csinálni.
Jámborné Budai Mónika: Örülök ha úgy gondolod hogy kipróbálod !
Vicuska: Akár mikor megeszem, mert szeretem, főzelék mellé is finom.Tulajdonképpen a töltelék prézlivel ahogy írtad fasírtnak álvázva!:)

Vikvi írta...

Gyerekkoromban ettem utoljára hamis fasírtot, köszi hogy eszembe juttattad!

Panna írta...

Finomat ebédeltetek!

teller-cake írta...

Nem is hallottam még ilyen hamis fasírtról, de nagyon tetszik az ötlet! Szuper! :-)

Lilla írta...

Kiváncsivá tettél ezzel a hamis fasírttal!

Ibcsi írta...

ez nagyon jó!! mentettem is!

Éva írta...

Vikvi:Szívesen, örülök hogy emlékeket idézhettem!
Panna: Köszi az volt!
teller-cake:De ezek után már fogod ismerni és ha kipróbálod már az ízét is fogod tudni hogy milyen finom!
Lilla: Ne habozzál tovább próbáld ki!
Ibcsi: Nagyon finom főzelék mellé is!Sőt volt hogy krumplisalátához csináltam!

Anazar írta...

Remek ez a hamis fasírt ;-)

Tiffanylda írta...

Én ilyen tölteléket szoktam, csak petrezselyemmel!:) Nagyon fincsi lehet és olcsóóóóó, ami a lényeg! Egyre lényegesebb!...

Éva írta...

Anazár: Köszi!
Tiffanylda:Ebben is van petrezselyem!A fő lényeg általában sok családban sajnos igen az olcsóság, hiszen ezen tudunk valamit spórolni!

Csiperke írta...

Már múltkor is megfogadtam, hogy megcsinálom, de elfeledkeztem róla. Jó, hogy most újra eszembe juttattad!!

Angi Angéla írta...

Nagyon érdekesnek találom ezt a hamis fasírtot,eddig még nem hallottam róla!

Gerdi írta...

De jó ez a recept! Még hó közepén is:-) Szerintem a ránk száradt kenyér hasznosítására is kitűnő.

Viki írta...

Húúú ez mekkora ötlet !!!! Már ugyis nagyon undoritiszem van a hústól. Csak nálunk az a baj, hogy soha sincs száraz kenyerünk, meg zsömlénk se, de majd megszáritok egy párat. Micsoda jó ötlet! Köszi. Lehet, hogy a jövő hétbe belefér.

Éva írta...

Csiperke: Látod, látod mert ilyen vagy Te elfelejted a dolgokat!:-)
Angi Angéla: Próbáld ki egyszer meglátod hogy milyen finom!
Gerdi: Köszi! Volt már úgy hogy én is kenyérből csináltam úgy is jó!
Viki: Köszi! Általában nekem is vannak ilyen húsmentes napjaim amikor nem kívánom ezt szoktam ilyenkor akár rizibizivel vagy főzelékkel is nagyon finom!

MR.oose írta...

Jó Napot! :)
Mi is megcsináltuk itthon Anyukámmal, de kifelejtettük a majorannát és nekünk nem igazán izlett. A sok pozitív visszajelzést tartalmazó kommentet olvasva, biztos vagyok benne, hogy mi rontottunk el valamit. Az lenne a kérdésem, hogy a majoranna valóban ennyiben befolyásolja az ízét, vagy esetleg máshol van a hiba?

Éva írta...

MR.oose üdvözöllek! Szerintem mint a tölteléket is mikor csináljuk a húshoz annak is a majoranna adja meg azt a finom ízt így gondolom csak az lehetett a hiányossága.Többen már kipróbálták és ízlett nekik is. Próbáljátok meg ismét, egészségetekre!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...