2012. április 23., hétfő

Online Vacsoracsata2. harmadik hetére !

Nagy várakozással és  izgalommal készültem  Autumn a Kutya és konyha blog írójának  játékára!
                                                      Ők a vendégeim , és a menüm!   
                                                                                                                       
Zöldborsóleves
                                                                           
Hozzávalók: Vegyes zöldség: sárgarépa, fehérrépa, karalábé, zeller, petrezselyem, kelkáposzta, krumpli, vöröshagyma, paprika, paradicsom..Csirkeaprólék/szárny, máj/. Fűszerek: pirospaprika, őrölt bors, só.Nokedli:tojás, liszt, só. Kevés olaj.Zöldborsó
Elkészítése: A zöldségeket megpucoltam és feldaraboltam. Az olajat megforrósítottam és a zöldségeket beletéve megpároltam kicsit, rászórtam a fűszereket   felöntöttem vízzel  és bele tettem a csirkeaprólékot. A petrezselymet apróra vágva , a zellert , hagymát,  paradicsomot,  paprikát és a zöldborsót is hozzá adtam és így főztem .Kicsit később szoktam az apró kockákra vágott krumplit is hozzá adni. Mikor a krumpli már puha akkor szaggatom bele a nokedlit. Forr egyet  és készen is  van.
Rizses hús
                                                                              
Hozzávalók:Csirkeszárny, vöröshagyma, 1 cikk fokhagyma, paprika, paradicsom, zsír-olaj, pirospaprika, őrölt bors, csípős paprika,só, rizs.
Elkészítése: Pörköltnél vegyesen szoktam zsír-olaj. Felforrósítottam és ebbe tettem bele a megtisztított apró kockákra vágott vöröshagymát és fokhagymát amit kicsit dinszteltem. Ezután az apróra fölvágott paradicsomot és paprikát tettem majd befűszereztem, megszórtam sóval  és felöntöttem bőven vízzel. Mikor már kezdett puhulni a hús akkor tettem bele a megmosott rizst kicsit együtt főztem, majd lezártam a lángot az edény alatt és fedővel letakarva hagytam hogy puhuljon  a rizs. Nyers lecsót készítettem  hozzá: /hagyma,paradicsom paprika/ összevágtam  besóztam, picit áll a sóban majd saláta lével leöntöttem!

Meggykrémes keksztekercs/sütés nélkül/
                                                                                   
Hozzávalók: 25 dkg. keksz darálva, 10 dkg. porcukor, 2 személyes  fekete  kávé + kevés tej, 1/2 cs. vaníliás cukor.
Krémhez:  5 dkg. margarin, 7,5 dkg. porcukor,  1/2 cs. vaníliás cukor, 5 dkg. kókuszreszelék,  meggyaromának  1/4 része.
Elkészítése:  A darált kekszhez hozzá adtam a porcukrot , vaníliás cukrot   és 2 adag feketekávét majd még felfőzött és lehűtött tejből kb. 1/2 dl.  Összegyúrtam  alaposan majd   fóliát terítettem az asztalra erre tettem a kekszmasszát  a tetejére szintén fóliát tettem és kinyújtottam . A krém hozzávalóit jól kikavartam és a kekszre kentem majd  fóliával feltekertem. Külsőleg szórtam még rá kókuszreszeléket és hűtőbe tettem.
+ Zöldségesturmix/Bébinek /
                                                                            
Hozzávalók és elkészítése: A levesből kiszedtem  a zöldségeket attól függően hogy milyen korú a baba vagy a csirkehúsból, vagy a csirkemájból lehet a zöldséghez tenni és leturmixolni.
Megjegyzés: Elég régen voltak kicsik a lányaim, akkor még nem volt turmix így csak villával törtem jól össze az  ételt. Most kis  unokám van akinek szintén még csak villával tudtam összetörni az ételt, mert nem olyan régen kaptam turmixot.Ezt amit most készítettem unokám is szerette!

Amennyiben jónak találjátok az összeállított ételeimet és méltónak találtok arra hogy szavazzatok rám, akkor ITT megtehetitek  ezen a héten péntekig!  Előre is  köszönöm !



23 megjegyzés:

Unknown írta...

"anya, én azt kérem, nem inkább azt....de a sütivel kezdjük" idézet a 3 éves fiamtól. Gratulálunk, nekünk bejön a menüd, sok sikert a héten!

Ami írta...

Szívesen lennék a vacsoravendéged, és vinném a kisfiamat is :)
Megyek szavazni!

Roza írta...

Nagyon jó a menüd!:)
Sikeres hetet kívánok!:)

Kati írta...

De jó, és milyen ötletes, szép tálalás:) Nem tudom, hogy fogok szavazni ezen a héten, mert mindannyian közel álltok hozzám, és mind finomakat főztök:)

trollanyu írta...

Nagyon tetszik a menüd, mindegyik nagyon jól néz ki és szeretem is őket. Jó lenne a vacsoravendégednek lenni, amúgy sincs kedvem főzni:)

Ibcsi írta...

Nagyon jól néz ki! Nagyon fincsi menüsor!!

Juci írta...

Bejelenkezhetek vacsorára?
Finomakat főztél Éva!

teller-cake írta...

Ez aztán a felhozatal, gratulálok hozzá!

Nelli írta...

Nagyon tetszik nekem is a menüd Éva!:-)

Éva írta...

Zsuzsi: Kisfiadnak dupla süti jár!Köszönöm!
Ami: Gyertek, van még egy székem! Szívesen látlak!Köszi!
Roza: Köszi!
Kati: Köszi! Majd eldöntöd, ez csak egy játék!
trollanyu: Köszi!
Ibcsi: Köszi!
Juci:Gyere, mindjárt tálalok .Köszi!
teller-cake: Köszi!
Nelli:Köszönöm!

María írta...

Éva! Én is szívesen vacsoráznék nálad, nagyon tetszik a menüd. Szavaznék is, de nyilván hülye vagyok, mert nem értem, hogy hol kell. Most ITT leírom, hogy a menüdre szavazok :)!!

Éva írta...

Maria: Köszi! Oda kell kattintani ahol van írva az ITT és nevemet kell oda írni.Ez a Kutya és konyha blogja amin van a játék.

Panna írta...

Finom menüt készítettél! Ma igyekszem posztolni én is az enyémet! :)

Éva írta...

Panna: Köszi! Remélem jól bevacsorázom nálad is?

gionetta írta...

Kedves Éva! Nagyon finom menüt állítottál össze. Örülök, hogy én is jöhetek cserejátékosként vendégségbe. Az az igazság, már gondolkodom egy ideje, honnan is vagy ismerős. Aztán rájöttem, hogy főztem én már az oldaladról, nokedlit és talán tejfölös zöldborsót a hősidőkbe, értsd: blogírás előtt. Hogy ízlett, az biztos. Nagyon finom és tényleg takarékos receptjeid vannak. Gratulálok!

Éva írta...

gionetta: Üdvözöllek!Örülök hogy egy asztalhoz ülhetünk. Annak külön örülök hogy már a blogomból főztél is és ízlett. Köszönöm szépen!

Névtelen írta...

Nagyon tetszik a menüd, biztos jól laknék belőle.:)

Éva írta...

Flóra: Köszi! Kíváncsian várom az ajánlásodat hogy mit is fogunk enni?

Dominika írta...

Szia Éva!
Kissé késve csatlakoztam az eheti csapathoz, de annál nagyobb örömmel! Csodás menüsort hoztál, a rizseshús nagy kedvencem!

Dominika írta...

Kedves Éva!
Kissé megkésve, de annál nagyobb örömmel csatlakoztam az eheti játékosokhoz. Nagyon klassz menüsort kínáltál, a rizseshús nagy kedvencem!

Éva írta...

Dominika : Üdvözöllek! Örülök hogy itt vagy körünkben és hogy szereted a rizseshúst látod a kedvedért főztem!:-)

Andicsek írta...

Kedves Éva! Ha egy kicsit körülnéztél nálam, biztosan észrevetted, hogy én az egyszerű ételeket kedvelem. Jó persze szívesseb kóstolgatnék összetettebb bonyolult ételeket, már ha nem nekem kellene megfőzni őket. Mivel a borsóleves és a rizseshús nálam gyakori étel és sütni meg nem nagyon tudok. Egyszerűen finomat főztél!

Éva írta...

Andicsek:Nagyon örülök hogy tetszik a menűm. Az egyszerűen elkészített ételek is nagyon finomak tudnak lenni.Köszönöm kedves szavaidat, és azt is hogy szavaztál rám!