2012. május 28., hétfő

Lujza keksz

                                                                                     
Hozzávalók: 25 dkg. liszt, 1 mk. sütőpor, 2 dkg. kakaópor, 10 dkg. porcukor, 12,5 dkg. margarin, 1 ek rum/vagy aroma/, 3 evőkanál víz, 1 cs. vaníliás cukor, kristálycukor(Xukor/nyírfacukrot/használtam) a tészta forgatásához, a tepsi kikenéséhez zsír. 
🍪
Elkészítése: Összemorzsoltam  a lisztet a margarinnal majd hozzáadtam a porcukrot, a kakaót , sütőport, vaníliás cukrot végül a rumaromát és a vizet. Alaposan összedolgoztam és egy 4 cm. vastag rudat sodortam belőle és kristálycukorba hempergettem.  1/2 órára hűtőszekrénybe tettem majd   1/2 cm.  szeletekre  vágva zsírozott tepsibe tettem. Tetejét egy  sütő formával kicsit megnyomtam.  Előmelegített sütőbe pakoltam pár percig élénk, majd mérsékelt tűznél/nekem ez 200 fok volt 20'/  sütöttem készre.
(Gondolkodtam hogy tetejére tegyek-e valamit? De így  is nagyon finom. Nem túl gyakran készítek kekszet, de ezt nem bántam meg hogy megcsináltam!)
Jó étvágyat kívánok !

4 megjegyzés:

Unknown írta...

Milyen klassz neve van. Nagyon finom lehetett :)

Gizi írta...

Nagyon omlósnak tűnik, finom lehetett. Én is ritkán sütök kekszet, így legalább nem csábulok el, mert tuti egyfolytában rágcsálnám.:)

Éva írta...

Vikvi: Nagyon finom !
Gizi: Lehet hogy ezzel is úgy lennél mert nagyon finom hasonlít kicsikét a pilótakekszre!

Panna írta...

Ha hiszed ha nem végre én is sütöttem kekszet, rögtön 2 fajtát :D