Hozzávalók: 5 db tojás, 5 ek. tejföl, 5 ek. liszt, csipet só, 3 ek. cukor, + sütéshez 3 ek. olaj.
Elkészítése: A tojásokat feltörtem egy tálba tettem majd a többi hozzávalóval együtt habverővel csomómentesre kevertem.Ekkor kevés olajat tettem egy nagyobb teflon serpenyőbe felforrósítottam és a masszát ebbe öntöttem. Két fakanál segítségével kevergettem mint a rántottát néha kicsit hagytam hogy a tészta alja piruljon le majd ismét átforgattam.
Ui:Lekvárral ettük, de tejfölös cukros sodóval is finom lehet, vagy csak cukor nélkül sósan!
Jó étvágyat!
19 megjegyzés:
De érdekes neve van:) Finom lehet, bár én még nem ettem rántottát cukorral:)
Köszi, meg van a mai ebédünk. Levest már főztem tegnap, és valami nagyon gyors másodikat szerettem volna. Azt hiszem ez tökéletes...:)
Megcsináltam amit írtál a piros X-re kattintottam, majd a megjegyzés küldésére és így tényleg bejött. Nem tudom, hogy mi lehet a hiba egyébként. Az jelenik meg az X-re kattintva, hogy a felugró ablak ezen az oldalon le van tiltva. Nem lehet, hogy ezért nem jön be a megjegyzés küldésének a lehetősége? Bár nem tudom, hogy e mivel függ össze.
Most, hogy sikerült elküldenem egy megjegyzést a következő a tapasztalatom: Ez sem ment simán, mert az igaz, hogy az X-re kattintva bejött egy kis ablak amiben olyan mondatok voltak, ami a beugró ablak letiltásával volt kapcsolatban. Tehát lehetett pontot tenni két karikába, hogy az egyikkel megtekinthető a oldalad a másik meg a tiltás marad. Én a megtekinthető karikába kattintottam , majd a Kész utasításra és tudod, hogy mi jött be? Egy teljesen új oldal aminek a közepében egy kisebb ablak volt és benne a következő szöveg: Add meg a mobilszámodat, hogy megkapd a betekintési kódot. Természetesen ezt nem csináltam meg, hanem visszamentem a bejegyzésed oldalára és ott láttam a Googl fiók mellett vagy inkább majdnem rámenve egy pici fekete sávot amiben volt valami angolul írva, erre rákattintottam és eltűnt. Csak ezután jött be a Google fiók ahová be kell jelentkeznem hogy megjelenjen a bejegyzésem, és az, hogy kilépjek Tőled. Ezután újra megpróbáltam a belépést a blogoba - ez eddig is ment - és most már simán bejön a bejegyzés oldalad, ha rákattintok a recepted alatt. Hát nem tudom, hogy ki és hogyan csinálta ezt a kalamajkát.
Ja és még azt elfelejtettem, hogy ezután már nálam nem jelenik meg a jobb felső sarokban a piros x
Jó a neve :)persze az étel is! én sósan tudnám elképzelni.
Nekem is sósan jön be, de édesen sem utasítanám vissza:-)
Érdekes, de kipróbálnám!:-) Merénylet hozzád jönni.:-))))
Kati lehet hogy annak tűnik, de azért más az íze tejföl liszt van benne.
Csilla Andi én is azért próbáltam ezt most ki mert nekem is bablevesem van ahhoz finom volt.
Lívia köszi hogy próbálkozól, fogalmam nincs hogy mi a gond, bár találkoztam más blogon is pont ilyen problémával.
Márti lehet hogy megpróbálom legközelebb sósan, de így is finom volt!
HajniZoli köszi!
Anikó köszi!
Ezt az erdeked nevet nem is hallottam soha, de igazan guszta es finomnak nez ki!
Nem is hallottam eddig erről az ételről, de tőled, meg az Ízőrzőktől mindig tanul az ember...
Nemcsak a neve érdekes, hanem maga az étel is, fincsi lehet! :) És külön tetszik, hogy egyszerűen elkészíthető, jó kis gyors vacsora lehet belőle! :)
Elisabeth a neve valóban furcsa, de finom!Köszi!
marisz57 köszönöm inkább az Ízőrzőktől tanulunk szerintem!
Hankka furának tünt mikor láttam az összetevőit de finom most lekvárral ettük, de legközelebb cukrot nem teszek a tésztába és akkor kecsappal vagy csípősszósszal fogom megpróbálni.Biztos finom úgy is!
Elkészült, ma meg is osztom. Nagyon-nagyon finom volt. Tulajdonképpen nekem ez egy egyszerűsített smarni...:) És ez sokkal lágyabb, finomabb. Szuper!
rántottába nem kell liszt :-)
abba nem kell liszt :-)
Csilla Andi egészségetekre!
Unknown a rántottába nem kell de ez nem rántotta !
Béka köszi!
Nagymamám készítette még gyermekkoromban Sándorfalván ezt az ételt. Mi sósan ettük, jól megpirítva, reszelt sajttal megszórva.
Begi régi szép emlékek igaz? Nagyon finom lehetett úgy is:)
Megjegyzés küldése