2012. május 28., hétfő

OVCS2. Heti győztesek a vendégeim !

Autumnak a Kutya és Konyha blog szerzőjének  köszönhetjük ezt a játékot  aki elindította és végig lebonyolította nem kis munkával!  Játék ez  de valójában   nagyon izgalmas volt eddig is és most az utolsó héten méginkább az!
Akik most a vendégeim: trollanyu: Troll a konyhámban,
                                       Zsuzsi:    Táncoló fakanál,
                              Süli Mónika:   Tej- és tojásallergia,
                                   4Gyerek:    Főzök-sütök-mosogatok   blogok tulajdonosai!
Szeretném  ha játékunk házigazdája Autumn is  asztalunkhoz  ülne  !

                                                         É T L A P             
                                      Leves:         Májgaluskaleves
                                      Főétel:         Brassói aprópecsenye -lecsóval sültkrumplival
                                      Desszert:     Túrós-baracklekváros isler
                                      bébi-étel:      krumplipüré-almával
                                                        *** *** ***
Májgaluskaleves
Hozzávalók:Vegyes leveszöldség(sárgarépa, fehérrépa, karalábé, zeller),1-2 db krumpli ,petrezselyem, 2 db csirkemáj, 1 db zsömle, 1 db tojás, sz.sz. liszt, só, pirospaprika, őrölt bors, petrezselyem, paradicsom-paprikából kis darabka, vöröshagyma, majoránna.
Elkészítése: Megpucoltam a zöldséget  feldaraboltam. Kevés olajat forrósítottam amiben megdinszteltem a zöldséget és a felkockázott vöröshagymát. Piros paprikát és borsot szórtam rá majd felöntöttem vízzel megsóztam és apróra vágott petrezselymet tettem bele. Mikor már főtt akkor tettem bele az apró kockákra vagdalt krumplit. Közben elkészítettem a májgaluskát: a májat lekapartam  kevés vöröshagymát apró kockára vágtam amit kicsit megdinszteltem  kevés olajban és a májhoz adtam  1 db zsömlét beáztatás után kinyomtam amit szintén a májhoz tettem borsot sót és majoránát szórtam hozzá és annyi lisztet amivel nokedlihez hasonló tésztát kaptam. Ezt a tésztát mokkáskanállal adagoltam hozzá a forrásban lévő leveshez . Kevés ideig kell főzni  a töltelékkel.
                                                             ***  ***  ***
Brassói apró pecsenye lecsóval és sült krumplival
Hozzávalók: Sertéslapocka, fokhagyma, vöröshagyma, bors, só,zsír lecsóhoz: vöröshagyma , fokhagyma, paradicsom, paprika, fűszerek: őrölt bors, pirospaprika, csípős paprika,  krumpli, olaj  fűszerkeverék.
Elkészítése: Apró kockákra vágtam a húst . A zsírt megforrósítottam amibe tettem a feldarabolt húst fehéredésig forgattam a zsírban majd  rászórtam a vöröshagymát amit előzőleg földaraboltam és a fokhagymát megborsoztam  sót tettem rá és felöntöttem jól vízzel lefedve hagytam hogy puhuljon a hús. Ezután levettem a fedőt tettem még rá zsírt és úgy hagytam hogy elpárologjon a víz és lesüljön a hús. A lecsót a szokásos módon elkészítettem: megdinszteltem a hagymát fokhagymát tettem bele paprika paradicsom földarabolva  megfűszereztem  bors, pirospaprika, csípős paprika kevés vizet tettem rá és készre főztem. A krumplit hasábra vágtam és forró olajban kisütöttem majd megszórtam fűszerkeverékkel .
                                                               ***   *** ***
Túrós-baracklekváros isler 
 Hozzávalók: tészta:30 dkg. liszt, 10 dkg. porcukor(most por Xukor/nyírfacukrot használtam/ , 20 dkg. margarin, 1 db. tojás, 10 dkg. csokoládé, 2 ek. olaj, töltelékhez:  25 dkg. túró, 10 dkg. tejföl, 5 dkg. porcukor(ami szintén por Xukor/nyírfacukor/ ), 1 cs. vaníliás cukor, 2 ek. búzadara, sárgabarack lekvár.
Elkészítése: A liszthez tettem a cukrot majd a margarinnal elmorzsoltam  és hozzá tettem a tojást jól összegyúrtam és fóliába pakolva a hűtőbe tettem 20'.   A tésztát vékonyra kinyújtottam kb. 3 mm. majd egy nagy szaggatóval nekem most bögrém volt csak ilyen nagy  8 cm. átm. kiszaggattam. Előmelegített sütőben 180 fokon  megsütöttem. Kb. 15' elég  a sütéséhez.  Mikor kihűlt a csokoládét felmelegítettem és megkentem a tésztákat vele.  A krémhez való alapanyagokat összekevertem .Mikor már a csokiréteg megdermedt  sárgabarack lekvárral  megkentem és kanállal pakoltam a túrós töltelékből rá majd  a másik lapot is lekvárral megkenve ráhelyeztem a túróra.
                                                        ***  ***  ***
Krumplipüré almával
Hozzávalók és elkészítése: A krumplit megpucoltam  felkockáztam és pici sót hozzá téve elkezdtem főzni,  amikor már puha volt a krumpli hozzá tettem  a megpucolt almát is kis ideig főztem. Mikor már puha volt az alma is  leszűrtem  kb. mk. margarint tettem hozzá és leturmixoltam. 
                                                                 ***  ***  ***
Bízom benne hogy mindenkinek  ízlett amit  nagy szeretettel és izgalommal készítettem számotokra!

Ti kedves blogomat  olvasók  ha  tetszenek  az ételeim kérnélek  hogy  szavazzatok   ITT.  amit előre is köszönök !                                                                          
                                                                                                                                                                                                                                                 

18 megjegyzés:

Vikvi írta...

Micsoda menü :) Erre én is szívesen lennék a vendéged! Sok szerencsét :)

autumn írta...

Köszönöm, hogy játszottál, felraktam a blogra! :) A brassói a kedvencem, örömmel megyek! :) Sok sikert kívánok Neked kedves Éva!

Gizi írta...

Nagyszerű menü!!! Szívesen végigenném, de főleg a levest szeretném a legjobban.:)

trollanyu írta...

Éva, te is nagyon finomakat főztél, le a kalappal, ezer éve nem ettem májgaluska levest, és a brassói is a kedvencem, de az isler is mennyeien néz ki. Köszönöm a szíves vendéglátást, szívesen vacsoráztam volna nálad is:)

Kati írta...

Éva, csodás a menüd, nekem mindenik fogásod újdonság lenne, ha ott ülhetnék az asztalodnál:)

Juci írta...

Meg kell jegyeznem, hogy gondosan, ötletesen állítottad össze a menüt.
Végig kóstoltam mindent, nagyon ízlett. Gratulálok!

Ibcsi írta...

Hát csatlakozom az előttem szólókhoz, nagyon kívánatos a menüd! Gratulálok!

Roza írta...

Évám, gratulálok a játékodhoz.
A menü kifejezetten ínycsiklandozó:)

Mostanság nem nagyon jártam erre, de Te is tudod az okát. Ennek ellenére kérlek, nézzél be hozzám, és fogadjad el a Neked szánt blogdíjat.

Lilla írta...

Azt hiszem én is szívesen mennék Hozzád erre a menüre...:) Nagyon tetszik! A túrós barackos isler kimondottan!

Jámborné Budai Mónika írta...

Tetszik és szavaztam!

Viki írta...

Én is szívesen ebédeltem volna nálad. Csodálatos menűsort állítottál össze. Gratulálok.

Éva írta...

Vikvi: Köszi! Gyere elférsz még az asztalnál!
autumn: Köszi!
Gizi: Köszi! Jut neked belőle !
trollanyu: Köszi! De hisz a vendégem voltál !
Juci: Köszi! Akkor jó ha végig kóstoltad! Egészségedre!
Ibcsi: Köszi!
Roza: Köszi! A távolléted igazolva! Köszönöm szépen hogy gondoltál rám!
Lilla: Köszi! Ha jut még csomagolok neked egy kis sütit!
Jámborné Budai Mónika: Köszönöm!
Viki: Köszi!

Csilla írta...

A-Z-ig imádom! Gratulálok Neked, nagyon csodás a menüd! :)

Éva írta...

Csilla: Köszi!

Gabriella írta...

Klassz menüsor! De mivel elég "édesszájú" vagyok, ezért leginkább a barackos-túrós islered nyűgöz le legjobban! :P

Panna írta...

Szuper menüt állítottál össze, ismét! ;)

4Gyerek írta...

ó, most látom, hogy valószínű a technika ördöge online megvacsorázta a kommentem.
szóval imádom a májgaluskalevest. igaz, mi májgombóc névvel illetjük.

brassói jöhet, főleg lecsóval.

islert azt hiszem huszonéve készítettem utoljára. még egyetemistaként. akkor a téli szünetből visszamenve azt vittem, jóóóóó sokat. a poén, hogy 2 lakótársam is islert vitt. hát hősiesen ettük, 1 hónapon keresztül. utána pedig mindig megdumáltuk ki milyen sütit visz otthonról.

Éva írta...

Gabriella: Köszi!
Panna:Köszi!
4Gyerek: Akkor leves, brassói rendel de azért most mivel csak én sütöttem islert így megkóstolod azt is?:-) Igérem a citromos tortádból én is fogok enni!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...