2012. május 18., péntek

Sárgarépás rakott karfiol

Mrs.Same  blogjátékának apropóján készítettem el.  Itt a karfiolnak és a snidlingnek  kellett szerepelnie.Nagyon finom volt!
  Hozzávalók:  kisebb fej karfiol, 1 szál répa, snidling, petrezselyem, 1 db tojás, só,őrölt bors, diónyi margarin, 2 dl. tejföl, 10 dkg. reszelt sajt, 1 db paradicsom.
Elkészítése: A karfiolt rózsáira szedtem  felöntöttem vízzel és kevés sót hozzáadva  vagy 10' főztem. A margarint megforrósítottam amibe a megpucolt és nem túl vékonyra felkarikázott sárgarépát  kicsit megdinszteltem. Jénai tálba pakoltam a karfiol felét arra  tettem rá a sárgarépát majd a karfiol megmaradt részét. A tejfölt kis tálba öntöttem amibe tettem a felvert tojást  kevés sót, borsot és az apróra vágott snidlinget és petrezselymet. Összekevertem jól az egészet és a karfiolra öntöttem , kisebb paradicsomot négyfelé vágtam és a tetejére pakoltam  majd megszórtam a reszelt sajttal. Előmelegített sütőben 20' sütöttem. Tálaláskor még szórtam rá apróra vágott  snidlinget  és petrezselymet. 
                                 Jó étvágyat!                                      

7 megjegyzés:

Anazar írta...

Karfiol rántva, rakva egyaránt jöhet ;-))

Seffer Lilla írta...

Szeretem az ilyen egyszerű és gyors finomságokat!

Hankka írta...

Nagyon tetszik, van is egy kis fej kariolom. Bár rántani akartam, de azt hiszem, így fogom elkészíteni! :)

trollanyu írta...

Nagyon nagy kedvencünk a karfiol, csőben sütve is imádom. Ez is nagyon jól hangzik:)

Panna írta...

Azt el is hiszem, hogy finom volt. Imádnám :)

Jámborné Budai Mónika írta...

Ezért szeretek hozzád jönni,mert mindig tanulok valamit.A karfiolt és a sárgarépát soha nem párosítottam még rakva,de itt az ideje:))

Éva írta...

Anazar: Ezek szerint szereted!:-)
Lilla: Köszi!
hankka: Úgy is imádom én is!
trollanyu: Még úgy is szoktam csinálni az is nagyon finom!
Panna:Ha szóltál volna, tettem volna el egy kicsit Neked!
Jámborné Budai Mónika: Köszi! Próbáld ki nagyon finom!