2012. május 1., kedd

Sós keksz

   Hozzávalók: 25 dkg. finomliszt ( most is belecsempésztem a kapott lisztemből így az én kekszem 15 dkg. finomliszt és 10 dkg.  Nature Cookta tökmaglisztből készült), 8 dkg. margarin, 2 db tojás sárgája, késhegynyi szódabikarbóna, 1 dl tejföl, só, köménymag.
Elkészítése: A hozzávalókat alaposan összegyúrtam és  kb. 3 mm. vastagra nyújtottam majd derelyevágóval  felkockáztam. Tepsibe pakoltam tetejét  tojással megkentem és megszórtam  só és köménymag keverékével. Előmelegített sütőben 200 fokon 15' sütöttem.                                                                      

2 megjegyzés:

tücsi írta...

Nem is hallottam még tökmaglisztről, nem lehet rossz.Gyorsan elkészült sós süti:))

Éva írta...

tücsi: Eddig én sem hallottam, kaptam a lisztet! Finom semmi külön ízt nem érzek rajta talán csak annyi hogy egészségesebb !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...