2012. június 1., péntek

Csokis rózsa

Napokban láttam Illéskrisz konyhája blogján nagyon megtetszett, nem vártam sokáig a kipróbálással!:-)
                                                                                 
Hozzávalók: 1,5 dl tej, 1/4 kocka élesztő, 5 dkg. olvasztott margarin, 1 db tojás, 5 dkg. porcukor(nekem most porXukor/nyírfacukor volt), 1/2 mk. só. + 1 tojás sárgája a tészta kenéséhez és 5+5 dkg. tej ill. étcsoki .
Elkészítése: Az élesztőt kevés langyos tejben pici cukorral  felfuttattam, majd a liszthez öntöttem és a többi hozzávalóval együtt jól bedagasztottam.Letakarva hagytam duplájára kelni a tésztát. Ezután lisztezett deszkára borítottam  kicsit átgyúrtam és 12 db kis cipóra  osztottam. Egyenként ezeket a tésztákat kerek kb. 13 cm-re  nyújtottam. Gőz fölött a kétféle csokit kevés olajjal felmelegítettem és ezzel a csokival a kerek lap felét bekentem, a tisztán hagyott részt ráhajtottam  és a hajtással párhuzamosan két vízszintes csíkot vágtam a tésztába  nem teljesen végig (kb. 1 cm.-re a széléig). Ezeket  a csíkokat felgöngyölítettem egyenként  és a kivajazott muffin formába pakoltam.  Egyszerre hármat /egymás mellett/ nyújtottam ki kentem  meg és göngyölítettem fel majd tettem a formába.  Mikor végeztem az egésszel  hagytam pihenni a tésztát 10', majd lekentem a tojás sárgájával és előmelegített sütőbe tettem , nekem 200 fokon 20' alatt sült meg. Porcukrot szórtam rá és muffin papírba pakoltam. ( A technikája lehet hogy így nem érthető, de nézzétek meg  ITTIlléskrisznél fázisfotó is van,  ami számomra is nagy segítség volt! Nagyon finom  köszönöm ! )

13 megjegyzés:

Petra írta...

Nagyon szép lett nálad is. De jól jönne ma tízóraira... Hmm, jó is álmodozni. :)

EWA gyöngyös világa! / EWA's World of Beads! írta...

Jaj ez is nagyon guszta! Bocsi hogy ide írom de csak nem bírtam ki és kipróbáltam a Francia kenyeret,hát istenien sikerült így elsőre,nagyon nagyon köszönöm neked ezt sok csodás receptet!

Dominika írta...

Nagyon jól sikerültek ezek a csigák! Úgy megennék egyet most a reggeli kávém mellé! :-))

Névtelen írta...

Köszönöm,Évi,megint egy elmenteni való recept;-)
Egyben segítenél kérlek?
Karácsonykor volt az utolsó,hogy gőz fölött próbáltam csokoládét olvasztani,röpke 1 órán keresztül,a végén már a párom folytatta,mert már nem gyengén voltam ideges.Minden lett belőle csak olvasztott csokoládé nem.Van ennek valami titka?
Emőke

Erika írta...

Én is kérek egyet! Nagyon csinosak!

Éva írta...

Petra: Köszi! Ha előbb szólsz küldtem volna!:-)
EWA gyöngyös világa! Köszi! Nagyon örülök hogy sikerült! Egészségetekre!
Dominika:Köszi! Azt elhiszem hogy jó lett volna de már kiszállítást mára nem vállalok!:-))
Th E.Art:Az nagyon sok idő amit írsz!Egy fazékba tegyél fel vizet mikor már fő akkor tegyél a fazék tetejére egy olyan tálat amibe beletördeled a csokit 1-2 evőkanál olajat tegyél hozzá és fakanállal kavarjad 5' nem több ami alatt megolvad a csoki.(Tulajdonképpen a gőztől melegszik fel az edény és olvad meg a csoki) Próbáld ki, remélem sikerülni fog!
Erika: Köszi! Rendelést vettem!:-)

Kati írta...

Hát ezek csodásak lettek Éva. Én is kinéztem már ezt a receptet Illéskrisznél, csak még nem volt időm rá:)

Blogkonyha írta...

Évi, ez gyönyörű lett! Nagyon ügyes vagy! Gondolom ízlett is. Nálam nagyon gyorsan eltűnt... :o)

Éva írta...

Kati: Köszi! Ha lesz egy kis időd próbáld ki mert nagyon finom!
Illéskrisz Konyhája: Köszönöm a dícséretet! Nagyon ízlett!Pár darabot tettem el a nagyobbik lányom holnap jön haza szeretném ha megkóstolná!

Gabriella írta...

Csodásan néznek ki, és még milyen finomak lehetnek! :P Nekem még jut belőle? :)

trollanyu írta...

Csodálatosak lettek nálad is,nagyon ügyes vagy:) A lányodnak biztos ízleni fog, nagyon jó lehet egy bögre tejjel.

Éva írta...

Gabriella: Köszi! Még jut neked is!
trollanyu: Köszi! Remélem elnyeri a tetszését, bár általában szeretik a sütiket amit csinálok!

Panna írta...

De szépek!