2012. június 22., péntek

Keksztekercs gesztenyekrémmel/sütés nélkül/

                                                                                      
Hozzávalók: 30 dkg. háztartási keksz ledarálva, 10 dkg. porcukor, 15 dkg. margarin, 2 ek. kakaópor, feketekávé amennyi szükséges esetleg tej. Krémhez: 25 dkg. gesztenyemassza, 10 dkg. porcukor, 10 dkg. margarin 1 tk. rumaroma. Külsőleg kókuszreszelék esetleg tortabevonó.
Elkészítése:  A kekszes rész hozzávalóit összegyúrtam annyi folyadékot tettem hozzá hogy jól lehessen nyújtani . Tálcára terítettem egy fólpachot arra tettem az összegyúrt kekszet majd még egy fólpachot terítettem rá és azon keresztül vékonyra elegyengettem. A krémhez valókat először a porcukrot a margarinnal kevertem  ki majd a gesztenyemasszát tördeltem bele kevés rumaromát tettem hozzá és jól kikavartam és  a kekszre  halmoztam majd  elsimítottam  és felgöngyöltem mint a bejglit. Kókuszreszelékkel szórtam meg  és  hűtőbe tettem !

4 megjegyzés:

Gabriella írta...

Nagyon fincsi, és szuper, hogy nem kell sütni a nagy melegben! :)

Éva írta...

Gabriella: Az a fő erénye amellett hogy még ízlik is!:-)

Panna írta...

Tényleg jó kis süti a melegben :) Én nem is sütök most ilyen melegekben, inkább böjtölök :)

Éva írta...

Panna: Köszi! Az is megoldás, a böjt!:-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...