2012. június 29., péntek

Meggyes lepény/bögrés/

 Egészségesebb alapanyagot is használtam ehhez a süteményhez ezért teszem megint fel a blogra!
Hozzávalók: 2 bögre liszt (én most 1 bögre Nature Cookta gesztenyelisztet tettem), 1 bögre krisztálycukor, 1 bögre tej, 10-12 dkg. zsír, 2 db tojás, 1 cs. sütőpor, 1 cs. vaníliacukor, magozott meggy.
Elkészítése:  A hozzávalókat egy tálba öntöttem  a tojásnak először  csak a  sárgáját  és jól összekevertem .A fehérjét felvertem habnak és úgy kavartam óvatosan a tésztához. A tepsit zsírral kikentem megszórtam liszttel és beleöntöttem a tésztát a tetejére rászórtam a kimagozott meggyet. Sülés közben lesüpped a tésztába. Előmelegített sütőben 200 fokon 25'. Mikor kihűlt akkor vágtam és szórtam meg vaníliásporcukorral.                                                                                

6 megjegyzés:

Tiffanylda írta...

Ez a bögrés nálunk dióval, mákkal szokott menni, így még nem próbáltam, de most fogom!:)

Gizi írta...

Nekem jöhet az eredeti, vagy éppen az egészségesebb változat is, de ha lehetne kérni most azonnal. Nagyon finom!!!:)

Rosita Vargas írta...

Que rico pastel rico y saludable,abrazos y abrazos.

Gabriella írta...

Gondolom ebből a finomságból az unoka is kapni fog...? :-))

Panna írta...

Ilyen bögrés sütit még nem is csináltam, pedig elég egyszerűnek tűnik :)

Éva írta...

Tiffanylda: Akkor érdemes így kipróbálni nagyon finom. Ha láttad volna a kis unokám hogy ette, mondanom sem kell hogy először csiborázta ki a meggyet!
Gizi: Köszi! Vettem a rendelésedet, küldöm!:-))
Rosita Vargas: Köszi!
Gabriella: Azért csináltam most ezt a gyümölcsöset mert szereti nagyon.Bár a gyümölcs valahogy hamarabb kifogyott a süteményéből?:-))
Panna: Egyszer próbáld ki, lehet variálni akármilyen gyümölccsel és nagyon finom.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...