2012. június 26., kedd

Zöldborsófőzelék panírkenyérrel

 Hozzávalók: (igaz hogy már szerepel a blogomban a főzelék de ez kicsit eltér attól) 1/2 kg. zöldborsó, 1 fej vöröshagyma, 1 ek. méz, 1 kis doboz tejföl, 1 ek. liszt, só,  őrölt bors, kevés pirospaprika, késhegynyi csípős paprika olaj. Panírkenyérhez: 2 db tojás, só, 7,5 dkg. zsemlemorzsa. olaj a sütéshez . 
🌸
Elkészítése:   Kevés olajat forrósítottam majd az apróra vágott vöröshagymát kezdtem dinsztelni rajta. Ezután a mézet tettem hozzá valamint a borsót fűszereztem és felöntöttem annyi vízzel hogy jól ellepje. Mikor már a borsó készre főtt a tejfölben elkevertem a lisztet és ezzel habartam be. A panírkenyérhez : felvertem a tojást és hozzátettem a zsemlemorzsát sóztam jól összekevertem  és hagytam  kb. 10' pihenni. Ezután megforrósítottam az olajat és  ellapogatva  a masszát mindkét oldalát megsütöttem.( Nem túl vékonyra  csináltam és ebből a mennyiségből 5 db. lett nagyon finom)
Tipp: Általában száraz kenyeret zsömlét szoktam diódarálón ledarálni prézlinek!Amikor átszitálom  a nagyobb darabokat külön zsákba elszoktam tenni, most ez a fajta morzsa nagyon megfelelő ennek  a panírkenyérnek az elkészítéséhez!
                                Jó étvágyat kívánok !                                       

11 megjegyzés:

Seffer Lilla írta...

Iazán izgalamasan hangzik, hogy mézzel készítetted. Bár én nem szeretem, de a húgom nagy kedvence!

Emi írta...

A zöldborsófőzelék nálunk sem csúszik, de ez a panjrkenyér nagyon izgalmasan hangzik! Megmozgatta a fantáziámat:)

trollanyu írta...

Nagyon szeretem a borsó főzeléket és szinte majdnem így készítem én is. A panírkenyér nagyon jó ötlet köretnek, még sosem ettem ilyet, ki fogom próbálni, mert én is magam készítem a zsemlemorzsát:)

Tiffanylda írta...

Jó ötlet ez a prézlis dolog, ki is fogom próbálni, kösz!
Én egy kis cukrot szoktam beletenni.

María írta...

A zöldborsófőzeléketcsak én eszem meg a családból, én is csak sósan. A panírkenyér elnevezés nagyon tetszik. Minden alkalommal, mikor marad ki tojás a rántott dolgok készítése után, én is szoktam ilyet csinálni, csak nem tudtam, hogy így hívják. Legnagyobbikom és én nagyon szeretjük:)!!

Gizi írta...

A borsófőzelék nálunk is nagy kedvenc, jó ötlet a mézzel édesítése, kifogom próbálni. Panírkenyérről még nem is halottam, de finom lehet hozzá. Nálunk a tükörtojás a menő.:)

Éva írta...

Lilla: Mézet most tettem bele először, de nagyon finom, a panírkenyeré szintén főzelékhez való.
Emi : Köszi! Majd kipróbálod más főzelékhez!
trollanyu: Próbáld ki egyszer ezt a panírkenyeret szerintem bármelyik főzelékhez jó!
Tiffanylda: Szerintem a cukor is jó,sőt van olyan finom borsó ami eleve édeskés azt szeretem én is.
Maria: Akkor én is szoktam de csak a lisztet szoktam a tojással összekeverni a prézlit nem. Ebbe meg csak prézli meg tojás van.
Gizi:Köszi! A tükörtojást mi is szeretjük! Ezt az elnevezés nem az én kútfőmből pattant ki, újságból olvasva lettem ennyire tájékozott!:-))

Katalin írta...

Nagyon jól néz ki a főzeléked, a borsó nálunk is sűrűn van terítéken, nagyon szeretjük. A panírkenyérről még nem hallottam, de szívesen megkóstolnám. Én általában fasírtot szoktam hozzá készíteni.

Éva írta...

Katalin: Köszi! Van mikor én is fasírtot, vagy tükörtojást csinálok, de most ezt próbáltam ki!

Panna írta...

Nekem mindegy csak főzelék legyen :)

Éva írta...

Panna: Akkor jó kislány vagy nem vagy válogatós!:-))