2012. július 7., szombat

Meggykrém pohárban

Hozzávalók: 20 dkg. meggy,  2 dl kókusztej, /mivel a napokban csináltam  ezért ebből használtam /,  vízzel vagy esetleg tejjel  is elkészíthető , 1 ek. cukor, 1 mk. vaníliás cukor, 1 ek. étkezési keményítő. 1 dl tejszín.
Elkészítése:  A meggyet kimagoztam ,/ pár szemet  díszítésnek meghagytam/, edénybe tettem és ráöntöttem a kókusztejet a kétféle cukrot  és hagytam kicsit főni   A kókusztejből 1/2 dl  meghagytam amivel az étkezési keményítőt elkevertem és beleöntöttem a meggybe elkevertem kevés idő alatt  ettől kicsit besűrűsödött. Hagytam kihűlni teljesen majd poharakba kanalaztam tetejére  1 dl tejszínt kemény habbá vertem fel és azt tettem  a krémre és meggyet.  Hűtőbe tettem !
( Nagyon finom íze van a kókusztejtől, amikor főtt már akkor  lehetett érezni a finom kókusz illatát!)
Jó étvágyat!
                                                                   

9 megjegyzés:

RaMary írta...

Juj de jól néz ki! Köszi a receptet!

trollanyu írta...

Finom kis pohárkrém, jól behűtve, az a legjobb ilyenkor, sajnos meggyem nincs, itt csak befőttként lehet venni,azt se nagyon, frissen még sosem láttam.

Gerdi írta...

Nagyon jó! Most néztem meg a kókusztejet is, egyszerű elkészíteni. A kókuszt meg igencsak szeretem!

Gizi írta...

Nagyon finom lehet a kókusz és a meggy íze. Kókusztejet én is csináltam, csak víz helyett, tejben főztem fel a kókuszreszeléket, és így még selymesebb, finomabb lett.Próbáld ki legközelebb, meglátod neked is ízleni fog.

Éva írta...

RaMary: Köszi!
trollanyu: Befőttel is nyugodtan kipróbálhatod egyszer már süteményhez abból csináltam!
Gerdi: Köszi! Próbáld ki nagyon finom!
Gizi: Mivel most csináltam először és a receptben vízzel volt ezért csináltam így. Legközelebb biztos hogy tejjel fogom csinálni mert biztos hogy még eredetibb!

Gabriella írta...

Hogy ez nekem most milyen jól jönne...!! :P

Éva írta...

Gabriella: Azt elhiszem hogy jó lenne, de az igazság az hogy most nekem is jól jönne csak a bibi az hogy már elfogyott!:-))

Panna írta...

Nyámi :)

Éva írta...

Panna: Na jó, majd küldök legközelebb!:-)