2012. július 2., hétfő

Variáció tésztára

Ma ismét csak tésztára esett a választásom , már csak azért is mert a hétvégén elkészített fokhagymás csirkemellből  kevés maradt . Egy kicsit "feltúrboztam" és nagyon finom volt tésztával.
Hozzávalók:   Maradék fokhagymás csirkemell,  maréknyi zöldborsó, kevés bazsalikom.
Elkészítése:  A zöldborsót kevés ételízesítős vízben megfőztem leszűrtem és hozzátettem a fokhagymás csirkemellhez amihez 2 db bazsalikomot összevágva  tettem még. Az egészet összekevertem  és a kifőzött tésztára öntöttem.
Megjegyzés: Nem túl sűrűn szoktam kész zacskós hús ízesítőket venni, ezt is a lányommal az elmúlt hétvégén vettük hogy majd  Ő is és én is kipróbáljuk mert tartósítószert nem tartalmaz és elég  vonzó volt az ára is. Ilyen  volt  ez a fokhagymás ami nagyon finom  és egyszerű elkészíteni, mivel csak a húst felszeleteltem  kicsit kevés olajban  pirítottam  sóztam , a zacskó tartalmát ráöntöttem és 2-2 dl tej és víz hozzáadásával kell 10' főzni. Annyira természetes a tartalma hogy a fokhagymák vékony szeletekben voltak benne.  
                               Jó étvágyat!                                

3 megjegyzés:

Panna írta...

Nyámi! Szuper ez az "újrahasznosításod" :) Új és még finom is :)

Emi írta...

Én is szeretem az újrahasznosítást. Megesik, hogy még finomabb lesz, mint az eredeti:) És a tésztát ugy-e bármivel össze lehet hozni. Nálunk az a baj, hogy túl gyakran esszük...

Éva írta...

Panna: Köszi! Az biztos hogy finom volt!
Emi: Akkor szoktam főleg csinálni ilyet, mikor már kevés egy személynek és feltúrbózva viszont már elég. Szerintem a tészta annyira nem laktató, lehet többször is enni!:-)