2012. augusztus 6., hétfő

Bundás palacsinta almamártással

 Hozzávalók:  12 db sós palacsinta, 20 dkg. bármilyen főtt hús apróra vagdalva , vagy darált hús, őrölt bors, 1 db tojás, 1 ek. tejföl, panírozáshoz: liszt, tojás, prézli, olaj a sütéshez. Mártáshoz: 3 db alma, kevés citromhéj, 1 ek cukor, 1 ek liszt, 1 dl tejföl.
Elkészítése:   A palacsinta tésztát elkészítettem. Nekem most darált húsom volt amit  forró olajba tettem  borsoztam sót tettem rá fedő alatt pároltam kevés ideig. Mikor kihűlt  1 db tojást és a tejfölt hozzátéve elkevertem és a kisült palacsintába kanalaztam belőle majd összehajtogattam. A szokásos módon bepaníroztam  és forró olajban kisütöttem. Mártáshoz: megpucoltam az almát apró kockákra vágtam   cukrot  és kevés vizet öntöttem rá és egy kis darabka citromhéjat tettem hozzá. Mikor már  főtt  a tejfölben elkevertem a lisztet és ezzel habartam be az almát . Ezután már csak kevés ideig kell főzni  és készen van.  
                               Jó étvágyat kívánok !                                         

6 megjegyzés:

Seffer Lilla írta...

Jaj ez nagyon tetszik!

trollanyu írta...

Nagyon finom lehet,az almamártással nagyon igalmasan hangzik. Nekem az is elég, ha megsütöm a palacsintát, de hogy még panírozzam is:)

María írta...

Nagyon finom lehetett ez a kombináció.

Édes a kis Unokád az új képen :)!!

Erika írta...

Bundás palacsintát nagyon szeretem, de így almamártással még nem ettem! ideje lesz kipróbálni!:)

Éva írta...

Lilla:Nagyon örülök hogy elnyerte a tetszésedet! Köszi!
trollanyu: Mondjuk én is nagy ész voltam tegnap olyan hőség volt és akkor csináltam, sőt még kenyeret is sütöttem. No komment!:-))
Maria:Finom volt . Köszi hogy észrevetted az új képet!
Erika:Nagyon finom volt együtt!

Hankka írta...

Istenien hangzik, szívesen megkóstolnám, nagyon finom lehet így együtt! :)