2012. szeptember 26., szerda

Amish parasztkenyér

Megint egy új receptet próbáltam ki amit Troll a konyhámban  blogról  választottam . Van még több is a "várakozó listámon" de most erre esett a választásom!/ A hozzávalók mennyiségét kicsit változtattam./
                                                                         

Hozzávalók: 50 dkg. liszt, 2 tk. cukor, 2 tk. só, 3 dkg. margarin, 1 cs. szárított élesztő, kb. 3 dl meleg víz, tetejére szezámmag.
Elkészítése:  A dagasztandó edénybe tettem  a hozzávalókat a liszt és az olvasztott margarin kivételével. Kb. 10 ' után  apránként szórtam a lisztet az edénybe és  úgy dolgoztam össze tésztának . Mikor már jól összeállt a tészta akkor dolgoztam hozzá az olvasztott margarint is.  Meglisztezve letakarva hagytam hogy a tészta duplájára dagadjon meg. Ekkor kivettem lisztezett deszkára borítottam és   átgyúrtam majd megformáltam  és bele tettem egy sütőpapírral bélelt tepsibe és még pihentettem kb. 20'. Ezután tetejét kicsit megvagdostam  tojásfehérjét kissé felvertem és bekentem a kenyeret vele és előmelegített sütőben 200 fokon 40' sütöttem.
Jó étvágyat!

15 megjegyzés:

Monika írta...

Csodásan néz ki!!!!
És hogyhogy ez a neve?Nagyon érdekel!!!!

Éva írta...

Mammka: Amelyik blogra hívatkozom már ott ez volt a neve, történetét sajnos nem tudom.

Éva írta...

Mammka: ide illesztem az eredeti blognak a linkjét, ahonnan származik a recept: (nekem nem sokat mond)http://morganmoore.typepad.com/one_more_moore/2007/03/amish_country_b.html

Hankka írta...

Nagyon mutatós kis kenyérkét sütöttél, és biztosan nagyon finom is! :)

Panna írta...

Fincsi lehet ez a kenyér is. Lehet előbb-utóbb a dagasztás miatt beszerzek egy kenyérsütőt és elkezdek kenyeret sütni :)

Gabriella írta...

Nagyon szép lett Éva.

Böbe írta...

Szép lett,és biztosan finom is!

Monika írta...

Éva!De drága vagy!!!!Megnéztem,majd még olvasom a blogot,csak nagyon beteg vagyok.:(

HajniZoli írta...

Olyan sokkal finomabbak az általunk készített kenyerek! Nagyon szépre sikeredett!

Kati írta...

Nagyon guszta:) Ügyes vagy:)

Baloghné Kele Judit írta...

Szia Éva! Örülök, hogy rád találtam!Nagyon jók a receptjeid.Én még csak kezdő vagyok a blogolásban,de hála istennek vannak nagyon jó blogok , mint pl.nálad is ahonnan van mit tanulgatnom. A kenyér nagyon szép lett!!
Üdv:juditkakonyhaja.blogspot.com

Katalin írta...

Éva, ez a kenyér csodálatos lett! Szívesen ennék egy szeletet belőle :)

Éva írta...

hankka: Köszi! Nagyon finom!
Panna: Nagyon finom a kenyér! Miért nem próbálod meg kézzel, nem nagy ördöngősség! Nekem sincs kenyérdagasztóm!
Gabriella: Köszi!
Böbe: Köszi, nagyon finom!
Mammka: Mielőbbi gyógyulást kívánok.Elég masszív most a betegséged!
HajniZoli: Egészen más az íze mint a boltinak! Köszi!
Kati: Köszi!
Baloghné Kele Judit:Üdvözöllek! Köszi és örülök ha valamivel segíthetek.Jó blogírást sok sikert, majd megnézem a blogodat!
Katalin: Köszi! Hidd el szívesen adnék akár két szeletet is!

Seffer Lilla írta...

Nagyon jól néz ki. Már napok óta tervezem, hogy kenyeret sütök, hát most lesz mit kipróbálnom...:)

trollanyu írta...

Nagyon szép lett a kenyered:) Ezt amerikában az amishok sütik, ők teljesen önellátóan gazdálkodnak, jó nekik:)