2012. szeptember 12., szerda

Gombás rizs rántott krumplival

   Hozzávalók:  1 nagyobb krumpli, /liszt, 1 tojás, prézli, só/, rizs, 10 dkg. gomba, petrezselyem , őröltbors, kisebb fej vöröshagyma, ételízesítő.
Elkészítése: A rántott krumplit már leírtam de ide írom azért : megpucoltam a krumplit felkarikáztam vékonyra majd mk. oldalát  megszórtam sóval kicsit hagytam állni, ezután lisztbe, tojásba prézlibe forgatás után forró olajban kisütöttem. A körethez: kevés olajat megforrósítottam amibe tettem az apró kockákra fölvágott vöröshagymát kicsit dinszteltem kicsit ezután  beletettem a megtisztított és apró kockákra vágott gombát sót, borsot  szórtam rá valamint az apróra fölvágott petrezselymet és így abáltam együtt kb.10'. Másik edénybe kevés olajban megpirítottam kissé a rizst majd felöntöttem dupla mennyiségű vízzel(ez azt jelenti ha 1 pohár rizs akkor 2 pohár víz) és ehhez öntöttem a gombát kevés ételízesítőt tettem még hozzá  mikor már főtt akkor lezártam alatta a gázt lefedtem és hagytam 20' így puhulni .                                                                               

5 megjegyzés:

Kati írta...

Majdnem vega fogás:) Ízlene nekem:)

Éva írta...

Kati: Azért esett ilyen nagyon jól nekem is!:-)

Emőke írta...

Ha vega, ha nem a krumplit is imádom, a rizst is gombásan meg pláne!
Ha Miskolcon laknék befizetnék hozzád menzára!
Puszi!!!!

tücsi írta...

Milyen jó kis kajákat készítesz?!!! Nagyon ötletes vagy!:))

Éva írta...

tücsi: Köszi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...