2012. szeptember 27., csütörtök

Joghurt készítése házilag

                                                                              
Hozzávalók és elkészítése:(A tejet langyosra melegítjük. 1 liter tejhez egy evőkanál joghurtot  adunk. Poharakba öntjük és 3-4 óráig körülbelül 35-40 fokon tartjuk, erre legalkalmasabb a meleg sütő. Utána  lehűtjük. 2-3 óra múlva fogyasztható. Tovább eláll, mint az aludttej. Főzelékek ízesítésére is használható tejföl helyett. A joghurt zsírtartalmát növelhetjük, ha beoltás előtt kevés  tejszínt vagy tejfölt adunk hozzá.)

-1 liter házi tejet vettem  meglangyosítottam  és  1 ek. joghurt és 1 ek. tejfölt összekeverve   tettem a tejbe. Elkavartam    két kis pohárba és 2 db befőttes üvegbe töltöttem . Tepsibe pakoltam  , bemelegítettem a sütőt  betettem a tepsit majd  kikapcsoltam,/lényeg hogy melegben legyen/  kis idő után megint bemelegítettem kissé a sütőt majd megint elzártam. 3 óra elteltével kivettem a sütőből  és  hűtőbe tettem.
Jó étvágyat
                                                                     
Szeretettel köszöntelek benneteket blogom új követőit: cujO, Mária, Eri ka
                                                                        

5 megjegyzés:

Bridge írta...

Egyszerű, és tényleg takarékos.

Gizi írta...

Nagyon jó ötlet, kifogom próbálni.:)

Éva írta...

Bridge: Ami lényeges még hogy ebben semmi adalékanyag nincs, nagyon finom lett!
Gizi: Köszi!Csak ajánlani tudom nagyon jól sikerült tettem bele 1 ek. tejfölt is és annyira jó lett mintha nem is joghurt hanem tejföl lenne az egész jó sűrű. 150 Ft-ért vettem a tejet és lett belőle 1.liter "majdnem" tejfölöm.

Névtelen írta...

Jó, hogy eszembe juttattad. Régen valamikor én is így készítettem a házi joghurtot azzal a különbséggel, hogy 1 liter tejhez 1 kispohár joghurtot adtam. Igaz, hogy akkor a tej is bolti volt.
Most viszont ki fogom próbálni házi tejjel és tejföllel. Nálunk ez nagy dolog, mert semmi tartósitószert nem használhatok.

Éva írta...

Viki: Most készítettem először de nagyon finom.Örülök ha tudod használni!