2019. augusztus 16., péntek

Lapujtői csöröge/ tojás nélkül "Ízőrzők" Karancslapujtő

Hozzávalók fél adaghoz: 20 dkg liszt, csipet só, 1 teáskanál cukor, fél mokkáskanál szódabikarbóna, pár csepp rumaroma, 1,5 dl tejföl, olaj a sütéshez
🌻
Elkészítése: Hozzávalókat tálba tettem összegyúrtam majd gyúrótáblára téve még jobban összedolgoztam és kinyújtottam 3-4  mm vastagra. Derelyevágóval először csíkokra vágtam majd ferdén rombusz alakra daraboltam aminek a közepébe vágást tettem és ezen bujtattam át a tészta egyik csücskét. Forró olajban mindkét oldalát megsütöttem. Porcukorral szórtam meg és lekvárt tettem mellé😋
Jó étvágyat!

3 megjegyzés:

Erika írta...

Örülök, hogy elkészítetted Évike.Nagyon finom édesség, én itt lakom tőlük 3 km-re. :) De mi ezt nem nagyon készítjük. :D
Évike, a címet javítsd ki, mert véletlenül rosszul írhattad.

Lapujtői csemege
Karancslapujtő

Éva írta...

Erika köszi hogy jelezted valóban rosszul írtam de a recept nem csemegének hanem csörögének van írva. A sütemény nagyon finom:)

Erika írta...

Igen-igen én írtam rosszul Évike.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...