2012. szeptember 6., csütörtök

"Majdnem" gulyás

Ez nem teljesen gulyás csak ahhoz hasonlít de nagyon finom!
Hozzávalók: 30 dkg. sertéshús/comb,lapocka, véknya, bármelyik jó/, 4-5 db közepes krumpli, 1 fej vöröshagyma, 1 cikk fokhagyma,1-1  kisebb paradicsom-paprika ,1 ek. zsír, fűszerek: só, pirospaprika, őröltbors,csipetnyi köménymag, csípőspaprika, 2 ek. ételízesítő,(fűszerezés ízlés szerinti mennyiségben)
Elkészítése: A húst megmostam felkockáztam, majd megpucoltam a krumplit azt is kockákra vágtam. Felforrósítottam a zsírt majd bele a felkockázott vöröshagymát és fokhagymát kicsit dinszteltem majd a paprikát feldarabolva és végül a paradicsomot szintén feldarabolva  tettem, megsóztam pici vizet öntöttem alá és így pároltam  tovább. Ezután  tettem bele   a fűszereket  és a húst  felöntöttem kevés  vízzel lefedtem és hagytam hogy a hús kicsit puhuljon.  Ezután tettem bele a krumplit (ilyenkor  ha szükséges még vizet lehet hozzá tenni) és az egészet készrefőztem.                                                                        

6 megjegyzés:

Lilla írta...

De régen ettem gulyást, a kép alapján nagyon megkívántam.

Katalin írta...

Ez teljesen jó gulyás, nagyon jól néz ki!

trollanyu írta...

Szerintem is jól néz ki ez a majdnem gulyás:) Nagyon szeretem én is, ideje beiktatni egyik nap a menübe:)

María írta...

Szerintem is nagyon finom étel ez. Legfejjebb a neve lehet sertésgulyás:).

Emőke írta...

Majdnem gulyás sok krumplival.hmmm isteni:-)
A múltkor a tv-ben láttam egy hasonló majdnem gulyást,nem volt sűrű a leve és babérlevél is volt benne meg kolbász is....nem tudom melyik tájegységé....egy szó mint száz,gulyás akármilyen változatban nagyon finom!:-)

Éva írta...

Lilla: Itt az ideje hogy főzzél!
Katalin:Köszi!
trollanyu:Köszi! Nagyon finom és laktató étel! Annyira jól esett nekem is most hogy ma koplalnok kell!
Maria: Köszi!
Emőke: Köszi! Szoktam kolbásszal is meg szalonnát alátéve de az még nehezebb étel! Az biztos hogy nagyon finom!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...