2012. szeptember 14., péntek

Rántott kelkáposzta

 Kelkáposzta főzeléket terveztem mai ebédünknek de a boltunkban elég nagy fej kelkáposzta volt  ezért gondoltam hogy hasznosítom a fölösleget amit egyáltalán nem bántam meg!
Hozzávalók: kelkáposzta külső lapui, só, 1 cikk fokhagyma, 2 db tojás, liszt, prézli, olaj.
Elkészítése: kelkáposzta külső lapuit leszedtem vastag erezetét kivágtam majd sós vízben feltettem kicsit főni. Kb. 10' főzés után leszűrtem hagytam hogy jól lecsöpögjön. Felvert tojásba tettem az összezúzott fokhagymát elkevertem. A káposzta levelek belső részét ezzel a tojásos masszával bekentem /kenőtollal/ és két szélét behajtva feltekertem  majd lisztbe, tojásba és prézlibe forgatás után forró olajban kisütöttem. Eltudnám képzelni akár krumplipürével is , de én most csak magában zöldséggel ettem .
Ui.: Elkészítettem azért a főzeléket is mert igaz nekem nagyon ízlett de gondoltam a férjuramra is!:-)) 
                                   Jó étvágyat kívánok !                                                 

15 megjegyzés:

Jámborné Budai Mónika írta...

Nagyon tetszik,de nem értem,a lapukba raktál valamit vagy csak feltekertet?

Anikó írta...

Hát Éva ez nagyon jó ötlet, ki fogom próbálni, mert imádjuk a kelkáposztát minden formában, de így meg nem ettük, nagyon guszta:-))))

Adél írta...

Nagyon ötletes, én tuti szeretném ebben a formában is.

Éva írta...

Jámborné Budai Mónika:Örülök hogy tetszik! A lapukat csak megkentem a fokhagymás tojásos masszával és feltekertem.
Anikó: Örülök, remélem fog ízleni!
Aleda: Nagyon finom volt, biztos ízlett volna neked is!

Böbe írta...

Nagyon jó ötlet ez is,tetszik!

Névtelen írta...

Aztamindenit de jól néz ki, még csak nem is hallottam rántott kelláposztáról.... és nagyon éhes vagyok

RaMary írta...

Mint már közkinccsé tettem itt Nálad,imádom a kelkáposztát! Köszi ezt a receptet, kipróbálom!!!:-D

Nea írta...

Én valamikor régen olvastam a rántott kellevelekről, de még sohasem próbáltam. Mivel imádom a rántott zöldségeket, nekem ez biztosan nyerő lenne. Finooom!

aranyos fodorka írta...

Ha egy kisujjnyi vastagságú sajtszeletet is belecsavarsz - nem romlik el tőle :-)
Én így szoktam csinálni.

trollanyu írta...

A zöldségenek egész más íze lesz rántva, nagyon szeretem. Bár egyre kevésbé szeretek vele pepecselni,nem is tudom mikor készült utoljára:)

Kati írta...

Még sosem ettem kelkáposztát, de finomnak tűnik:)

Éva írta...

Böbe: Köszi!
Emőke:Örülök hogy megéheztél a látványtól, tudod mit kell tenned? Próbáld ki!:-))
RaMary: Akkor ez a recept neked való!
aranyos fodorka:Köszi! Az biztos hogy még jobb lesz attól!
Nea: Próbáld ki egyszer, én eddig még nem csináltam csak valóban azért kerestem ilyen receptet hogy a káposztát felhasználjam.
trollanyu: Különösen sok idődet veszi el hiszen neked többet kell készítened!
Kati: Hidd el hogy nagyon finom!

Hankka írta...

Nagyon ötletes, a fokhagymás tojással megkenve nagyon jó ízű lehet! :)

tücsi írta...

Régen készítettem, még a gyerekeim gyerekek voltak. Ők nem voltak oda érte, de a férjemmel imádtuk majonézzel.Nagyon gusztán néz ki:)) De jó hogy készítettél és feltetted, így ragyogó ötletet adtál,mert felejtésbe merült.:))

Éva írta...

hankka: Köszi! Finom nagyon !
tücsi: Nekem is volt eszembe hogy majonézzel fogom legközelebb enni. Köszi!