2012. október 4., csütörtök

Gombás-paradicsomos makaróni

Tészta imádó lettem  az utóbbi hetekben. Keresgéltem recepteket interneten, amit most elkészítettem " innen is egy kicsikét meg onnan is egy kicsikét"(mármint a különböző receptekből) módszer szerint készítettem el, de nagyon ízlett!
Hozzávalók:  15 dkg. gomba, 1 db sárgarépa, 1 db vöröshagyma, 1 cikk fokhagyma, olaj, őrölt bors, só, csípős paprika, bazsalikom, 1 dl paradicsomlé.
🍄
Elkészítése: Gombát megtisztítás után feldaraboltam, a sárgarépát  tisztítás után vékony csíkokra vágtam. Az olajat megforrósítottam majd a kockákra fölvágott hagymát, fokhagymát és a sárgarépát  megdinszteltem. Ezután tettem hozzá a gombát borsoztam sóztam 1/2 dl vizet öntöttem rá és kicsit  fedő alatt pároltam.  Kevés idő eltelte után tettem bele az apróra összevagdalt bazsalikomot csípős paprikát és ráöntöttem a paradicsomlevet. Fedő nélkül összefőztem az egészet .  Külön kifőztem a szokásos módon a makarónit  és a tányérban  elkevertem a szósszal. Lehet hogy van aki sajtot is szórt volna rá, de nekem ez most így volt nagyon finom egyáltalán nem hiányzott a sajt!😋
Jó étvágyat!
                                                                       

5 megjegyzés:

Seffer Lilla írta...

A práomnak nagyon tetszene! Lehet elkészítem neki vmelyik nap!

Unknown írta...

Kérnék, belőle, finom lehet, mi is nagy tészta rajongók vagyunk :)

Éva írta...

Lilla:Bízom benne hogy annyira fog ízleni neki is mint nekem!Férjuram nem tésztás, inkább főzeléket evett!
Vikvi: Megnézem tudok-e küldeni még?:-))

Hankka írta...

Mi annyira nagyon nem vagyunk tésztásak, de ez a makaróni nagyon finomnak ígérkezik, recept mentve! :)

Éva írta...

hankka: Hátha ízleni fog a családodnak! Egészségetekre!