2012. október 11., csütörtök

Joghurtos kenyér

Napokban ismét egy finom kenyeret fedeztem fel Mónika blogjában . Mivel még van házi joghurtom is így gondoltam kipróbálom.
                                                                           
Hozzávalók: 40 dkg. liszt, 75 ml joghurt, 1 cs. szárított élesztő, 3 ek. mézet írt ezt én másfél ek. cukorral helyettesítettem, 1 tk. só, 1,5 dl langyos víz.
Elkészítése:  Nagyon egyszerűen a liszt közepébe pakoltam a hozzávalókat és alaposan bedagasztottam . Fólpachot beolajoztam és ezzel takartam le a bedagasztott tésztát amit 1 óra hosszáig kelesztettem. Ezután kicsit átgyúrtam  kettévettem a tészta mennyiséget megformáztam és liszttel beszórt tepsibe pakoltam ahol még 30' pihentettem. (Legközelebb szélesebb tepsibe teszem mert kicsit közelebb kerültek egymáshoz  mire megsültek !) Ezután a tésztát bevagdostam és előmelegített sütőben 200 fokon 25' sütöttem. Mikor kivettem én egy kicsit vízzel megspricceltem! Nagyon finom kenyérke!
                                                               ********
Köszönöm Évinek hogy rám gondolt és egy receptes újsággal megajándékozott !!!

9 megjegyzés:

Böbe írta...

Nagyon guszta kis kenyereket sütöttél!

judit60 írta...

Nagyon szép kenyerek lettek.

EWA gyöngyös világa! / EWA's World of Beads! írta...

Nagyon nagyon gusztusos,ínycsiklandozó kis kenyérkék!

Katalin írta...

Hű de szép kenyerek, mint a pékségben :)

Panna írta...

Szép kis kenyerek! :)

Édeskonyha írta...

Szuper recept, biztosan kipróbálom.

HajniZoli írta...

Vittem én is:-) nagyon tetszik!

trollanyu írta...

Jól sikerült kenyérkék lettek:) Nagyon szeretem a joghurtos kenyereket, jó állaga lesz a tésztának és az íze is finom.

Éva írta...

Böbe: Köszi!
judit60: Köszi!
EWA gyöngyös világa!:Köszi ! Nagyon finom!
Katalin: Köszi!
Panna: Köszi!
Édeskonyha: Köszönöm! Egészségetekre!
HajniZoli: Köszi! Egészségetekre!
trollanyu: Köszi! Nagyon finom lett!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...