2012. október 26., péntek

Lengyel szelet

                                                                                  
Hozzávalók tésztához: 30 dkg. liszt, 10 dkg. margarin, 1 kanál méz, 10 dkg. porcukor, 2 egész tojás, 1 kávéskanál szódabikarbóna, krémhez :  3 dl. tej, 3 ek. rétesliszt,  20 dkg margarin, 20 dkg. porcukor 2 ek. kakaópor, 8 dkg. kókuszreszelék.
Elkészítése: A tészta hozzávalóit összegyúrtam  3 részre vettem a tésztát kinyújtottam  és egyenként  a tepsi hátoldalán  megsütöttem.  vékonyra kell nyújtani a tésztát és vigyázni kell mert hamar  megsül. Előmelegített sütőbe tettem 200 fokon kb. 10' az első lap, de a második még ennél is hamarabb megsült.
 Krém :  Tejben elkevertem a  3 ek. réteslisztet feltettem főni mikor besűrűsödött  levettem a tűzhelyről és  hagytam kihűlni.. A margarint a porcukorral habosra kevertem és  a kihűlt  főzött krémmel összekevertem. Ezután   2 részre  osztottam , az egyikbe 2 evőkanál kakaóport a másik felébe 8 dkg. kókuszt  tettem és jól kikevertem így a krémeket. A lapokat megtöltöttem , a kakaós krémet az alsó lapra kentem majd tészta és kókuszoskrém.
 A tetejére : 10 dkg. csokoládét olvasztottam meg 2 ek. olaj hozzáadásával gőz fölött  és ezzel kentem be.

3 megjegyzés:

mellissina2 írta...

Jönnék erre a sütire!!!!Ha nem lenne benne kókusz!:(:(

marisz57 írta...

Ez biztos finom! Imádom a kókuszost (is), nem túl bonyolult...
Már annyi kipróbálásra váró receptem van, hogy egy év múlva kerülne sorra.

Éva írta...

mellissina2: Ha tudtam volna hogy nem szereted a kókuszt, mással ízesítettem volna!:-))
marisz57: Köszi! Nekem is nagyon sok recept vár kipróbálásra, de majd lassacskán remélem lesz időm rá még?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...